Πήρε τη νίκη και ανέβηκε στη 2η θέση

Με αγωνιστική συνέπεια και τους ποδοσφαιριστές της προσηλωμένους στον στόχο της, η ΑΕΛ πήρε τη νίκη κόντρα στον ΑΠΟΕΛ με 2-0, στον εξ αναβολής αγώνα για την 16η αγωνιστική. Προηγήθηκε νωρίς δεν κινδύνευσε στο πρώτο ημίχρονο, ενώ έκανε τα τέρματα της δύο στις αρχές της επανάληψης και ανέβηκε στη 2η θέση με 45 βαθμούς δύο πίσω από την κορυφή

Ένα πρώτο ημίχρονο γεμάτο ΑΕΛ, είχαμε στο Τσίρειο. Αν εξαιρέσουμε το σουτ του Λουντέμο μόλις στο 1΄, δεν κατάφερε το ΑΠΟΕΛ να κάνει το παραμικρό παρά την κατοχή που ήταν ανούσια. Με αγωνιστική συνέπεια τόσο το κέντρο, όσο και αμυντική γραμμή τους οι γηπεδούχοι δεν απειλήθηκαν καθόλου και εξουδετέρωναν εν τη γενέσει της, κάθε κίνηση που έκαναν οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ για να βγουν μπροστά.

Από το πεντάλεπτο η ΑΕΛ προηγήθηκε με τον Αντρέ Τεσέιρα, όταν μετά από κόρνερ και κεφαλιά του Τόρες, ο σκόρερ την έσπρωξε στα δίκτυα. Ακολούθησε μια μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά του Μάε στο 11΄με τη μπάλα να κτυπά στο κάθετο δοκάρι. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την ΑΕΛ να προηγείται με 1-0!

Στο δεκάλεπτο της επανάληψης η ΑΕΛ κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Ζόρζε μέσα στην περιοχή και αφού έκανε παρέμβαση το VAR. Ο Μάε το εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 2-0. Μετά και το δεύτερο γκολ της οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ έλεγχαν εύκολα το παιχνίδι και το υπέρ τους προβάδισμα, ενώ από πλευράς φιλοξενούμενων υπήρχε μεγάλη δυσκολία να αναπτυχθούν και να βγουν μπροστά. Στο 73΄η καλύτερη φάση για τον ΑΠΟΕΛ με τον Λουντέμο να εκτελεί ένα απευθείας φάουλ με τη μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 84΄ένα συρτό σουτ του Ζαχίντ πέρασε μόλις έξω από το κάθετο δοκάρι, ενώ ο αγώνας στο 85΄δήλωσε παρών ο Βοζίνια που με εκτίναξη έσωσε την ομάδα του σε κεφαλιά του Νούχιου. Νέα ευκαιρία μετά από το κόρνερ με την κεφαλιά του Σιέλη να περνά έξω. Τριπλή φάση για τον ΑΠΟΕΛ που θυμήθηκε αργά να μπει στον αγώνα.

Στο 89΄ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε πέναλτι αλλά αυτό ακυρώθηκε γιατί υπήρξε σωστά οφσάιντ. Μετά και από τα λεπτά των καθυστερήσεων τίποτα δεν άλλαξε και ο αγώνας ολοκληρώθηκε με την ΑΕΛ να παίρνει τη νίκη με 2-0!

Κίτρινες: Μπουνόζα /Ενσούε, Εφραίμ

ΑΕΛ: Βοζίνια, Κυριάκου, Αντωνίου, Τεσέιρα, Κέρκεζ, Σάντος, Μεντόγεβιτς(82΄Έουλερ), Νταβόρ, Αντάμοβιτς(74΄Μπουνόζα), Τόρες(90+4 Κωνσταντινίδης) και Μαέ(74΄Μπάμπιτς).

ΑΠΟΕΛ: Σίλβα, Ενσούε, Ζόρζε, Σιέλης, Γαβριήλ(82΄Αποστολάκης), Λουντέμο, Ανουάρ(82΄Σατσιάς), Ζαχίντ, Εφραίμ, Κλωναρίδης(60΄Κατσαντώνης) και Μπεν Σαχάρ(73΄Νούχιου).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy