Πλάνο για επανεκκίνηση του αθλητισμού

Μετά από πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία και συνεννόηση με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, ετοιμάστηκε σχέδιο δράσης για άρση των μέτρων στον τομέα του αθλητισμού.
Το πλάνο υποβλήθηκε στην διυπουργική Τεχνική Επιτροπή για έγκριση και αναμένεται να παρουσιαστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο για έγκριση την Τετάρτη. Το σχέδιο δράσης προβλέπει επανεκκίνηση του αθλητισμού σε φάσεις, αρχίζοντας από τις 8 Φεβρουαρίου. Στην Α’ Φάση θα επιτρέπεται η ατομική προπόνηση με την συμμετοχή max 5 ατόμων, περιλαμβανομένου και του προπονητή (δλδ 4+1), σε ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις (περιλαμβανομένων και κολυμβητηρίων ανοιχτού χώρου).

 

Τα γυμναστήρια μπορούν να λειτουργούν εκτός του κλειστού χώρου του γυμναστηρίου με μέγιστο αριθμό 5 ατόμων, περιλαμβανομένου και του γυμναστή (4+1). Θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικός εργαστηριακός έλεγχος των αθλούμενων και των προπονητών και μετά σε εβδομαδιαία βάση το 50% των ατόμων της αθλητικής εγκατάστασης (κάτω των 12 ετών δεν είναι υποχρεωτικό το τεστ). Αποστολή sms για άθληση (αρ. 6) -για ανήλικα τέκνα θα πρέπει να υπάρχει ενυπόγραφη βεβαίωση για τη μεταφορά του παιδιού στον χώρο άθλησης.

 

Η επιτήρηση της εφαρμογής των μέτρων θα γίνεται από τον ΚΟΑ και τις αρμόδιες Ομοσπονδίες. Σε σχέση με την επανέναρξη των προπονήσεων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων (Β’, Γ’ Κατηγορία, κοκ) υπάρχει κατ’ αρχήν εισήγηση από τη ΣΕΕ, αλλά θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες μέρες.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy