Σάινθ: «Η Ferrari μπορεί να επιστρέψει στην κορυφή»

«Στόχος μου είναι να κερδίσω το πρωτάθλημα» 

Ο νέος οδηγός της Ferrari, Κάρλος Σάινθ, τονίζει ότι η ομάδα του είναι ικανή για όλα και δηλώνει βέβαιος για την επιστροφή της στις ένδοξες εποχές της.

Ο Κάρλος Σάινθ αποτελεί ήδη μέλος της Ferrari καθώς είναι ο οδηγός που αντικαθιστά τον Σεμπάστιαν Φέτελ. Έχει προπονηθεί με μονοθέσιο της ομάδας στην πίστα του Φιοράνο και βλέπει «από μέσα» την πορεία εξέλιξης για τη νέα σεζόν, οπότε μας διαβεβαιώνει ότι η κορυφή της Formula 1 δεν απέχει τόσο όσο νομίζουμε για την ιταλική ομάδα.

Η αλήθεια είναι ότι το 2020 ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για τη Ferrari. Ούτε ο Σεμπάστιαν Φέτελ, αλλά ούτε και ο Σαρλ Λεκλέρ μπόρεσαν να πετύχουν τα αποτελέσματα που θα ήθελαν και η ομάδα ήταν αρκετά πίσω από τον ανταγωνισμό, ειδικά από τις Mercedes. Σε μια γενικότερη προσπάθεια ανανέωσης, η Ferrari έφερε τον Κάρλος Σάινθ και προφανώς θα επενδύσει και σε ένα βελτιωμένο μονοθέσιο για τη νέα χρονιά.

«Στόχος μου είναι να κερδίσω το πρωτάθλημα» 

«Κάθε ομάδα θα περάσει μια δύσκολη φάση, κάποια στιγμή. Είναι μέρος της Formula 1 αυτό. Αυτό που πραγματικά μετράει είναι η ικανότητα να επιστρέψεις. Η ιστορία δείχνει ότι μια ομάδα που κέρδιζε στο παρελθόν, κάποια στιγμή επιστρέφει στις νίκες. Η Ferrari είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία της Formula 1 και υπάρχει ένας λόγος πίσω από αυτό.

Αν υπάρχει μια ομάδα που μπορεί να επιστρέψει στην κορυφή μετά από αυτά, τότε σίγουρα είναι η Ferrari. Είμαι αισιόδοξος, βλέπω με πολλή αυτοπεποίθηση το πρότζεκτ που έρχεται. Μπορεί να χρειαστούμε λίγο χρόνο, όμως είμαι σίγουρος ότι η ομάδα θα επιστρέψει στις ημέρες νίκης. Για αυτό που μπορώ να είμαι σίγουρος είναι ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να γίνει πραγματικότητα όσο το δυνατόν πιο νωρίς.

Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησα να αγωνίζομαι έχω στο μυαλό μου δύο στόχους: να μπω στη Formula 1 και να κερδίσω ένα πρωτάθλημα οδηγών. Αφού πέτυχα τον πρώτο, εστιάζω με όλες μου τις δυνάμεις στην προσπάθεια επίτευξης του δεύτερου. Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από τη Ferrari για να το κάνεις αυτό. Η φιλοδοξία μου είναι να βοηθήσω στη δημιουργία μιας ομάδας που κερδίζει, να φέρω πίσω τη Scuderia στην κορυφή, εκεί που της αξίζει. Και να κερδίσω το πρωτάθλημα» είπε ο Κάρλος Σάινθ.

gazzetta.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy