Με λυτρωτή τον Πίττα πήρε τη νίκη!

Πολύ καλύτερος ο Απόλλωνας στο σημερινό(30/1) ντέρμπι στο Τσίρειο κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, πήρε τη νίκη με 1-0, αφού ο Πίττας τον λύτρωσε στο 73΄. Πλέον ο Απόλλωνας με τους τρεις βαθμούς που πήρε έφτασε τους 47 και αύξησε τη διαφορά τους από τις ομάδες που το ακολουθούν.

Το πρώτο 15λεπτο του πρώτου ημιχρόνου δεν είχε κάτι το αξιόλογο για να γίνουν όλα στα αμέσως επόμενα λεπτά. Μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα με τον Πίττα να πλασάρει μετά από πάσα του Μπίσεσβαρ και τον Σίλβα να αποκρούει το πλασέ, ακολούθησε ένα σουτ του Παπουνασβίλι που κόντραρε και πέρασε σε κόρνερ. Η συνέχεια του κόρνερ έφερε ένα δίλεπτο στην περιοχή του ΑΠΟΕΛ, με το σουτ του Γιούστε να κοντράρει και να δίνεται αρχικά πέναλτι. Μια ολοφάνερη απόφαση που στη συνέχεια ο Νικολάου ακύρωσε πηγαίνοντας στο VAR. Μια λανθασμένη πέρα για πέρα απόφαση από τον διαιτητή.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε με τον ΑΠΟΕΛ να προσπαθεί να αντιδράσει και στο μισάωρο να έχει την πρώτη του τελική με σουτ του Ζαχίντ. Οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα βγήκαν και πάλι μπροστά με τον Μπίσεσβαρ να κάνει ωραία ατομική ενέργεια με τον Σίλβα να αποκρούει και πάλι, ενώ μετά από κόρνερ και γυριστή κεφαλιά στην περιοχή ο Μπίσεσβαρ αιφνιδιάστηκε και η κεφαλιά του πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Απόλλωνα να είναι πολύ καλύτερος, να κυριαρχεί, να χάνει ευκαιρίες και να αδικείται από την απόφαση του διαιτητή να μην καταλογίζει πέναλτι. Οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το ισόπαλο 0-0.

Καλό ρυθμός στο πρώτο 15λεπτο της επανάληψης με τους ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα με υπομονή να γυρίζουν τη μπάλα και να προσπαθούν να απειλήσουν, έχοντας δύο σουτ άστοχα με Παπαουνασβίλι. Στο 67΄ο Πίττας έκλεψε τη μπάλα βγήκε τε α τετ, το πλασέ του απέκρουσε ο Σίλβα, ενώ θα μπορούσε να δώσει έτοιμο γκολ στον Μπίσεσβαρ.

Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα με τον Ντιγκινί να πιάνει το γυριστό σουτ αλλά η μπάλα να περνά έξω. Οι ποδοσφαιριστές των “γαλάζιων” πολύ καλύτεροι, πίεζαν αλλά το γκολ δεν ερχόταν. Στο 73΄ο Πίττας αποζημίωσε τους φίλους των “γαλάζιων”, αφού έλυσε τον “γόρδιο δεσμό” πετυχαίνοντας ένα πολύ όμορφο γκολ κάνοντας το 1-0!

Στο 81΄έγινε η πρώτη τελική για τον ΑΠΟΕΛ, με τον Δημητρίου να αποκρούει και να σώζει την ομάδα του, ενώ οι φιλοξενούμενοι πλέον ασκούσαν πίεση στον Απόλλωνα αφού ήταν πίσω στο σκορ. Οι ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων αμύνονταν σωστά με αποτέλεσμα ο χρόνος να κυλά υπέρ τους, κρατώντας το υπερπολύτιμο 1-0.

Μετά και τα τρία λεπτά καθυστερήσεων ο αγώνας ολοκληρώθηκε, αφού ο ΑΠΟΕΛ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Εφραίμ για να ισοφαρίσει. Ο Απόλλωνας πήρε τη νίκη με 1-0 και αύξησε τη διαφορά στην κορυφή.

Κίτρινες: Χάμπος / Ανουάρ, Σατσιάς

Απόλλων: Δημητρίου, Πέδρο, Μαλεκκίδης, Ρομπέρζ, Γιούστε, Χάμπος(66΄Γιαννιώτας), Μάρκοβιτς(90΄Ντένιτς), Παπουνασβίλι(66΄Ματέι), Μπίσεσβαρ(87΄Ψύχας), Πίττας και Ντιγκινί.

ΑΠΟΕΛ: Σίλβα, Ενσούε, Σιέλης, Ζόρζε(87΄Γαβριήλ), Γουίλερ, Λουντέμο, Μπερν(46΄Ανουάρ), Ζαχίντ, Εφραίμ, Κλωναρίδης(87΄Νούχιου) και Μπεν Σαχάρ(61΄Γκάρνερ).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy