Ανακοινώνονται οι πρώτες χαλαρώσεις

Αποφάσεις για τα μέτρα κατά της εξάπλωσης της πανδημίας λαμβάνει σήμερα το πρωί το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο συνέρχεται στις 0930 υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Τις αποφάσεις θα ανακοινώσει το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου ο Υπουργός Υγείας.

Η συνεδρία του Υπουργικού ξεκινά στις 9.30 το πρωί και η συνέντευξη του Κωνσταντίνου Ιωάννου έχει προγραμματισθεί για τις 12.30. Μαζί με τον Υπουργό Υγείας θα βρίσκεται και ο Επικεφαλής της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό, Κωνσταντίνος Τσιούτης.

Μετά από σενάρια επί σεναρίων, συσκέψεις επί συσκέψεων, τα μέτρα του πρώτου σταδίου για ξεκλείδωμα της Κύπρου οριστικοποιήθηκαν και οδηγούνται ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου σήμερα για να δώσει και το πράσινο φως, με τις επίσημες ανακοινώσεις να γίνονται στην συνέχεια από τον υπουργό υγείας.

«Ο Φλεβάρης είναι ένας μήνας όχι ακριβώς χαλαρώσεων, δεν πρέπει να θεωρείται μήνας χαλαρώσεων, αλλά ένας μεταβατικός μήνας προς τη χαλάρωση. Οι εισηγήσεις μας είναι να αποφευχθούν οι μαζικές συναθροίσεις όσο γίνεται, να παραμείνει ο περιορισμός όσο γίνεται στις πολλές επαφές, να παραμείνει  γενικά ο περιορισμός στις συναθροίσεις στους κλειστούς χώρους και σε οικίες», δήλωσε ο Επικεφαλής της Επιδημιολογικής Ομάδας, Κωνσταντίνος Τσιούτης.

Στα θρανία επιστρέφουν οι μαθητές των δημοτικών, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του OMEGA, ο υπουργός παιδείας θα θέσει πρόταση και για επιστροφή του γυμνασιακού κύκλου.

Τα πιστολάκια και τα ψαλίδια πιάνουν ξανά δουλειά, αφού επαναλειτουργούν κουρεία και κομμωτήρια, καθώς επίσης κέντρα αισθητικής και δερματοστιξίας.

Το λιανικό εμπόριο ανεβάζει και πάλι ρολά, αλλά μόνο για τα μικρά καταστήματα.

Όλα τα υπόλοιπα μέτρα που είναι τώρα σε ισχύ θα παραμείνουν και δεν θα υπάρξει καμία διαφοροποίηση στον αριθμό μηνυμάτων ανά ημέρα στο 8998.”

ΚΥΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy