Στο τελευταίο τρίμηνο του 2021 θα γίνουν γνωστές οι πόλεις που θα υποδεχθούν το Μουντιάλ του 2026

Η FIFA θα προτίθεται να ανακοινώσει μέσα το τελευταίο τρίμηνο του 2021, τις πόλεις που θα υποδεχθούν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 που διοργανωθεί από κοινού από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και το Μεξικό, σύμφωνα με ανακοίνωση της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας την Τρίτη (26/1).

Η FIFA υπογράμμισε πως κάνει τηλεδιασκέψεις με τις διοργανώτριες ομοσπονδίες, για να συζητήσει την υποδομή σταδίων στις 23 υποψήφιες πόλεις από τα τέλη Φεβρουαρίου 2021. Στη συνέχεια, ο παγκόσμιος ποδοσφαιρικός οργανισμός θα ξεκινήσει πολύ πιο συγκεκριμένες συζητήσεις με τις υποψήφιες διοργανώτριες πόλεις από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες σε σχέση με την πανδημία της Covid-19, η FIFA και οι διοργανώτριες ομοσπονδίες θα ξεκινήσουν τις επισκέψεις στις εγκαταστάσεις των υποψήφιων πόλεων από τις αρχές Ιουλίου», πρόσθεσε η FIFA και κατέληξε:

«Εφόσον πραγματοποιηθούν οι επισκέψεις στους χώρους, η FIFA και οι ομοσπονδίες θα ορίσουν τις τελικές, διοργανώτριες πόλεις (σ.σ. 16 από τις 23 υποψήφιες) μέσα από το Συμβούλιο της FIFA το τελευταίο τρίμηνο του 2021».

Η τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026, όπως έχει προγραμματιστεί, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά με τη συμμετοχή 48 χωρών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy