Ανακοινώνεται αύριο το πλάνο χαλαρώσεων της Κύπρου

Συνέντευξη Τύπου για ανακοίνωση των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου σε σχέση με τη στρατηγική αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων θα παραθέσει αύριο ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Η συνέντευξη Τύπου είναι προγραμματισμένη για τις 12:30 το μεσημέρι της Τετάρτης με τη συμμετοχή του Επικεφαλής της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό, δρ Κωνσταντίνου Τσιούτη.

Κατά τη χθεσινή σύσκεψη στο Προεδρικό, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, οι Επιδημιολόγοι κατέθεσαν τις τελικές τους εισηγήσεις για την άρση των μέτρων μετά τις 31 Ιανουαρίου, οι οποίες φαίνεται να επικεντρώνονται σε μία σταδιακή και συντηρητική αποκλιμάκωση των μέτρων, αφού εκφράστηκαν φόβοι ότι τυχόν απότομη χαλάρωση των μέτρων, ενδεχομένως να οδηγήσει εκ νέου σε έξαρση.

Οι τελικές προτάσεις τους θα οδηγηθούν την Τετάρτη ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, τα μέλη του οποίου θα κληθούν να λάβουν αποφάσεις.

Η φιλοσοφία γύρω από την οποία στηρίχτηκαν οι Επιδημιολόγοι για τις τελικές εισηγήσεις τους ήταν συγκεκριμένη.

Όπως ανέφεραν στη σύσκεψη οι Ειδικοί, παρά τη βελτίωση που παρατηρείται, η Κύπρος συνεχίζει και είναι αρκετά φορτισμένη επιδημιολογικά, ενώ αύξηση συνεχίζει να παρατηρείται και στις νοσηλείες.

Επίσης, έντονη ανησυχία εκφράστηκε και για το γεγονός της αυξημένης μεταδοτικότητας και επιθετικής εξάπλωσης του νέου στελέχους του κορωνοϊού, που εντοπίστηκε σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και για την επιδημιολογική επιβάρυνση, που αναμένεται στα κράτη μέλη τις επόμενες 6 με 12 εβδομάδες.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy