Ψύχος και θερμοκρασίες κοντά και κάτω από το μηδέν στα ορεινά

Σήμερα(21/1) ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ από το μεσημέρι και μετά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Νωρίς το πρωί θα υπάρχει παγετός στα ορεινά, ημιορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές, για να περιοριστεί σταδιακά στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νότιοι, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 2 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 6 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 4 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους πλην 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά, στα ημιορεινά και τοπικά στο εσωτερικό θα σχηματιστεί παγετός.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι το πρωί κυρίως αίθριος, αλλά από το απόγευμα θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Το Σάββατο αρχικά θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις, αλλά σταδιακά ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, από ψηλές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο μέχρι την Κυριακή, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Το ύψος του χιονιού, στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 13 εκατοστά.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy