Στο ψυγείο η Κύπρος: Χαμηλές θερμοκρασίες, βροχές και χιόνια

Ψυχρή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή.
Σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές ενώ δεν αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται κατά διαστήματα ελαφρά χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ για να καταστούν το απόγευμα κυρίως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ αλλά στα προσήνεμα μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ταραγμένη μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να επικρατεί παγετός.
Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές, ενώ κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια δεν αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να χιονίσει, ενώ χιόνια δεν αποκλείονται τοπικά και στα χαμηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ και τοπικά ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη, στα νότια και στα ανατολικά παράλια και μέχρι κυματώδης, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 3 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 6 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 8 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους μείον 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά αλλά τοπικά και στα ημιορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.
Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι γενικά ψυχρός και νωρίς το πρωί μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά αναμένονται μεμονωμένες, κυρίως ελαφρές, βροχές ενώ ελαφρά χιονόπτωση αναμένεται σε ορεινές και πιθανό και σε ημιορεινές περιοχές. Σύντομα, ωστόσο, ο καιρός θα καταστεί στις περισσότερες περιοχές κυρίως αίθριος.
Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά τόπους θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις.
Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Τετάρτη, για να κυμανθεί αισθητά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Πέμπτη αναμένεται άνοδος και μη αξιόλογη μεταβολή την Παρασκευή, παραμένοντας ωστόσο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Το ύψος του χιονιού, στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 12 εκατοστά.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy