Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες-Πότε αναμένεται να μας επηρεάσει

Ο καιρός θα βελτιωθεί σιγά-σιγά σήμερα παρά τη συννεφιά που θα παρατηρείται, αν και παροδική θα είναι η βελτίωση και αύριο βράδυ προβλέπεται να επηρεάσει την Κύπρο άλλο σύστημα, σύμφωνα με δηλώσεις μετεωρολόγων στο ΚΥΠΕ. Όπως δήλωσαν, φαίνεται ότι ο κύριος όγκος των φαινομένων που είχαν επικρατήσει χθες και σήμερα το πρωί αρχίζει να εξασθενεί κοντά στο μεσημέρι και μετά.

Σημείωσαν ότι σήμερα η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, αύριο θα είναι περίπου η ίδια μέγιστη θερμοκρασία, ωστόσο τις επόμενες μέρες, από την Τρίτη και μετά, θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας και θα κυμανθεί πιο κάτω από τα κανονικά επίπεδα τόσο την Τρίτη όσο και την Τετάρτη.

Απαντώντας σε ερώτηση, ανέφεραν ότι στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση και σε κάποιες περιοχές πιθανώς να υπάρχει χιονόπτωση αυτές τις ώρες, σημειώνοντας ότι χιόνι υπάρχει σε κάποιες περιοχές του Τροόδους.

«Θα παραμείνει ως έχει το σκηνικό. Θα βελτιωθεί παροδικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχουμε ηλιόλουστο καιρό. Απλά όσον αφορά τα φαινόμενα θα κοπάσουν για λίγο και αύριο βράδυ φαίνεται ότι θα έχουμε άλλο σύστημα, το οποίο θα μας επηρεάσει, αλλά ακόμα μελετούμε τα στοιχεία», συμπλήρωσαν.

Στο μεταξύ, το Τμήμα Μετεωρολογίας Κύπρου, εξέδωσε τις πρωινές ώρες σήμερα κίτρινη προειδοποίηση με ισχύ από τις 5 το πρωί μέχρι τις 11 πμ.

Σύμφωνα με το Τμήμα, μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες συνοδευόμενες από χαλάζι πιθανό να επηρεάσουν την περιοχή, ενώ η ένταση της βροχής δυνατό να ξεπερνά τα 35 χιλιοστά ανά ώρα.

ΚΥΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy