Η δεύτερη πρόταση της Πάρμα για τον Ζαγαρίτη

Την «πόρτα» του Παναθηναϊκού για δεύτερη φορά σε διάστημα δέκα ημερών… χτύπησε η ιταλική Πάρμα, καταθέτοντας νέα πρόταση για την -εδώ και τώρα- αγορά του Βασίλη Ζαγαρίτη. Η ιταλική ομάδα, που βρίσκεται στη 18η θέση της Serie A (ισόβαθμη με την Τορίνο στους 12 βαθμούς), γνωρίζοντας πως ο 19χρονος μπακ δεν είχε συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό για την επέκταση του συμβολαίου του, κατέθεσε στις πρώτες μέρες του 2021, την αρχική της πρόταση η οποία συμπεριελάμβανε:

Α) Το ποσό των 280.000 ευρώ για τα τροφεία εκπαίδευσης του ποδοσφαιριστή -που υπολογίζονται σε 350.000 ευρώ- με τη διαφορά ότι είχε διάθεση να πληρώσει «κας» το συγκεκριμένο ποσό κι όχι σε βάθος τριετίας (τις 350.000 ευρώ), όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς της FIFA.

Β) Ποσοστό μεταπώλησης 15%.

Η πρώτη πρόταση απορρίφθηκε από τους «πράσινους», που περίμεναν από την πλευρά του Ζαγαρίτη, την απάντησή του στην πρόταση ανανέωσης που του κατέθεσαν στις 31 Δεκεμβρίου, για νέο τριετές συμβόλαιο, με συνολικές αποδοχές 210.000 ευρώ (60.000-70.000-80.000 ευρώ ανά έτος) με μπόνους 1.500 ευρώ ανά συμμετοχή και πριμ στόχων.

Η πλευρά του Ζαγαρίτη δεν απάντησε στην προσφορά του Παναθηναϊκού (δεν υπάρχει πλέον καμία επικοινωνία με τον ατζέντη του Πολ Κουτσολιάκο) και το πρωί της Πέμπτης (14/1) η Πάρμα… επανήλθε. Η δεύτερη πρόταση της ιταλικής ομάδας περιελάμβανε:

Α) Το ποσό των 150.000 ευρώ για την άμεση αποδέσμευση του παίκτη.

Β) Καταβολή των τροφείων εκπαίδευσης (350.000 ευρώ), αλλά σε βάθος τριετίας, όπως προβλέπεται από τη FIFA. Χωρίς ποσοστό μεταπώλησης τούτη τη φορά.

Η δεύτερη πρόταση είναι προς συζήτηση απ’ τους διοικούντες τον Παναθηναϊκό, που αξιολογούν αυτή τη στιγμή τα δεδομένα, γνωρίζοντας πως δεν έχουν πολλά… περιθώρια. Και το πιο πιθανό είναι πως -αργά ή γρήγορα- θα συναινέσουν στην πρόταση των Ιταλών, ιδίως εάν ανέβει λίγο περισσότερο το «φιξ» ποσό της αγοράς. Είναι ξεκάθαρο πάντως, πως οι σχέσεις των «πράσινων» με την πλευρά του ποδοσφαιριστή έχουν «παγώσει» πολύ και η όλη εξέλιξη της υπόθεσης, έχει δημιουργήσει «εκνευρισμό» στα «ανώτερα κλιμάκια» της ΠΑΕ.

Ο Ζαγαρίτης απ’ την πλευρά του -προς το παρόν- δεν έχει υπογράψει στην Πάρμα (μολονότι έχει δικαίωμα να «κλείσει» από τώρα για το καλοκαίρι, καθώς το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι) και περιμένει τις εξελίξεις και τις επόμενες επαφές ανάμεσα στα δύο κλαμπ. Την ίδια ώρα υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλη μία ομάδα της Ιταλίας, την Ελλάς Βερόνα, αλλά και από τη γερμανική Μάιντς και δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να προκύψει κι άλλη επίσημη «κρούση«.

Σε πρώτη φάση πάντως, ο Ζαγαρίτης ενημερώθηκε απ’ τους ανθρώπους της ομάδας πως την Παρασκευή (15/1) θα προπονηθεί με το «γκρουπ εξέλιξης» στο «Γ. Καλαφάτης» και δεν θα «μπει» στην αποστολή για το κυριακάτικο (17/1, 19:30) ματς με τον Άρη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy