“Αν ο Απόλλωνας περιορίσει τα λάθη του θα κερδίσει, ένα γκολ θα το πετύχει”

Με αφορμή το αποψινό(13/1) ντέρμπι του Απόλλωνα με την Ομόνοια ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των “γαλάζιων”, Πάμπος Πίττας τοποθετήθηκε για το πού θα κριθεί η αναμέτρηση, τις πιθανότητες του Απόλλωνα για τον τίτλο, αλλά και την εξαιρετική σεζόν που πραγματοποιεί μέχρι στιγμής ο γιος του Ιωάννης.

«Η ομάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση. Θεωρώ ότι είναι από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος. Υπάρχουν 3-4 ομάδες εκεί, και πιστεύω ότι όποιος κάνει τα λιγότερα λάθη θα είναι ο πρωταθλητής.

Ο Απόλλωνας εκ φύσεως του παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο και δεν είναι τυχαίο που έχει σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια. Έχει καλούς ποδοσφαιριστές και μπορεί να φτάσει μέχρι το τέλος. Αυτό που θα πρέπει να προσέξει είναι τον κακό του εαυτό και να αποφύγει τα λάθη. Δεν υπάρχουν εύκολα ή δύσκολα παιχνίδια. Οπόταν, απαιτείται προσπάθεια μέχρι το τέλος».

Για το σημερινό παιχνίδι: «Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Είναι από τις καλύτερες ομάδες στο πρωτάθλημα. Ο Απόλλωνας έχει ευκολία στο σκοράρισμα και τρεις, τέσσερις ποδοσφαιριστές μπορούν να σκοράρουν. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Από την άλλη, έχει να αντιμετωπίσει μία πολύ καλή ομάδα. Περιμένω ένα δυνατό ντέρμπι».

Για τα συνεχόμενα παιχνίδια: «Όπως έχει εξελιχθεί η ροή του πρωταθλήματος, με τις διακοπές, ήταν φυσικό επακόλουθο κάποιες ομάδες να δώσουν πληθώρα παιχνιδιών. Πρέπει να δουν πώς θα διαχειριστούν αυτά τα παιχνίδια, διότι οι ποδοσφαιριστές δεν είναι μηχανές. Ωστόσο οι ομάδες διαθέτουν μεγάλα ρόστερ και έχουν επιλογές για να διαχειριστούν αυτά τα παιχνίδια».

Το κλειδί για το παιχνίδι: «Για να μπουν κάποια γκολ, πρέπει να γίνουν και λάθη. Εάν λοιπόν ο Απόλλωνας περιορίσει τα λάθη του, θα μπορεί να κερδίσει. Διότι, ένα γκολ θα το πετύχει μπροστά».

Ποιος παίκτης μπορεί να κάνει τη διαφορά: «Υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές που μπορούν κάνουν την διαφορά. Το σημαντικό είναι να βρει τον τρόπο να κερδίσει η ομάδα».

Για τον Ιωάννη Πίττα: «Αυτό που φαίνεται είναι ότι βγαίνει στο γήπεδο η δουλειά που έκανε όλα αυτά τα χρόνια. Δεν ήταν καθόλου τυχαίο που πήρε την απόφαση να πάει στο Παραλίμνι. Ήθελε να πάρει χρόνο συμμετοχή και να ετοιμαστεί για να παίξει σε πιο μεγάλη ομάδα και δείχνει να τα καταφέρνει. Ελπίζω να συνεχίσει έτσι. Είμαι εξ αυτών που πιστεύω ότι, όταν συνεχίσεις να δουλεύεις, μπορείς να πετύχεις τον στόχο του»

Εάν έχει στο μυαλό του η προοπτική του εξωτερικού: «Πάντοτε για έναν ποδοσφαιριστή στη σκέψη του είναι να παίξει στο εξωτερικό. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε στο μυαλό του είναι ο Απόλλωνας. Έχει συμβόλαιο με τον Απόλλωνα και, αν κάποια ομάδα θέλει, τότε θα πρέπει να αποταθεί στην ομάδα».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy