Περίπατος στο “δάσος” και ξανά στην κορυφή!

Με εμφαντικό τρόπο και με τη νίκη με 4-1, επέστρεψε στην κορυφή και στις νίκες ο Απόλλωνας!

Χωρίς κάτι το αξιόλογο κύλησε το πρώτο μισάωρο του αγώνα με τον Απόλλωνα να έχει πλήρως την κατοχή, να ελέγχει τον αγώνα αλλά να μην μπορεί να απειλήσει. Στο 36΄ένα σου του Γκακπέ απέκρουσε ο Μπογκαντίνοφ, ενώ στο 42΄ο Πίττας πέτυχε το γκολ που έδωσε προβάδισμα στον Απόλλωνα. Τελικά με το 1-0 για τους “γαλάζιους” ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με φάση για τον Απόλλωνα που προσπάθησε να μπει πιο επιθετικά στο γήπεδο, με τον Νταμπό να έχει καλή προϋπόθεση όμως το σουτ του πέρασε έξω. Εκεί που ο Εθνικός έδειχνε να προσπαθεί να γίνει πιο επιθετικός ήρθε μια ωραία ομαδική φάση από τους “γαλάζιους” στο 56΄, από δεξιά με τον Ντένιτς να βρίσκει τον Σάλαι που έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα.

Στο 70΄στην πρώτη του ευκαιρία ο Εθνικός μετά από σέντρα σουτ, ο Κοστόφσκι βρήκε τη μπάλα με το κεφάλι και μείωσε σε 2-1, με τον Δημητρίου να μην μπορεί να αντιδράσει. Πλέον το παιχνίδι πήρε άλλο ρυθμό με τον Απόλλωνα να προσπαθεί να απειλήσει στο 74΄αλλά η επιλογή του ήταν λανθασμένη, ενώ στο 75΄οι “γαλάζιοι” κέρδισαν πέναλτι με τον Ματέι να ανατρέπεται στην περιοχή.

Το πέναλτι έκανε γκολ ο Ματέι που το εκτέλεσε εύστοχα. Ο σκόρερ βγήκε αλλαγή και έδωσε τη θέση του ο Βασιλείου. Στο 79΄ο Πίττας έκανε τα τέρματα του τέσσερα με τον Πίττα, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Πέδρο με προβολή έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και μετά στα δίκτυα. Στο 82΄είχαμε το επίσημο ντέμπουτο του Παπαουνασβίλι που  μπήκε ως αλλαγή στον αγώνα.

Μετά και τα λεπτά των καθυστερήσεων ο Απόλλωνας, πήρε τη νίκη κόντρα στον Εθνικό Άχνας με 4-1, επέστρεψε στις νίκες και στην κορυφή και περιμένει την Ομόνοια στο εξ αναβολής παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής την ερχόμενη Τετάρτη(13/1)

Κίτρινες: Περατικός, Κυπριανού / Ντένιτς, Κατελάρης

Εθνικός: Μπογκατίνοφ, Περατικός(64΄Μιγκελίτο), Παπαγεωργίου(83΄Κουμής), Ντεϊβίσον, Κουντόμπιακ, Ζάκπα, Γκόρουπετς, Κοστόφσκι, Χριστοφή, Σάβιτς και Κονέ.

Απόλλωνας: Δημητρίου, Φιλιώτης, Γιούστε, Κατελάρης, Σάλαϊ, Ντένιτς, Χάμπος(82΄Παπαουνασβίλι), Πίττας(82΄Ψύχας), Ματέι(76΄Ματέι), Νταμπό(58΄Ντιγκινί) και Γκακπέ(58΄Πέδρο).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy