Ο Ράσφορντ είναι ο παίκτης με τη μεγαλύτερη μεταγραφική αξία

O 23χρονος Αγγλος διεθνής επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάρκους Ράσφορντ, με 165,6 εκτ. ευρώ, είναι ο παίκτης με τη  κορυφαία εκτιμώμενη μεταγραφική αξία, όπως αναφέρει η τελευταία έκθεση του CIES Football Observatory, διεθνούς κέντρου αθλητικών ερευνών, που βρίσκεται στο Νοσατέλ της Ελβετίας και δημιουργήθηκε σε συνεργασία της FIFA και του πανεπιστημίου της πόλης, όπου παρουσιάζει τις μεγαλύτερες αξίες των παικτών στα 5 κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Με μόλις 18 μήνες από τη λήξη του συμβολαίου του, ο πρώην επικεφαλής της σχετικής λίστας, Κιλιάν Μπαπέ, υποχώρησε στην πέμπτη θέση, με 149.4 εκατ. ευρώ. Ο 20χρονος Νορβηγός διεθνής επιθετικός της Ντόρτμουντ, Έρλινγκ Χάαλαντ κατατάσσεται δεύτερος με εκτιμώμενη αξία μεταγραφής 152 εκατ. ευρώ, ενώ ο 22χρονος Αγγλος διεθνής αμυντικός της Λίβερπουλ, Τρεντ Αλεξάντερ-Αρνολντ ολοκληρώνει το βάθρο, με 151,6 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για τον πιο ακριβό αμυντικό μπροστά από τον Αλφόνσο Ντέιβις της Μπάγερν (139 εκατ. ευρώ) και τον Ρούμπεν Ντίας της Μάντσεστερ Σίτι (127 εκατ. ευρώ).

Οι κορυφαίες εκτιμώμενες τιμές για τους μεσους και τους τερματοφύλακες καταγράφηκαν για τον Μπρούνο Φερνάντες (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ/151,1 εκατ. ευρώ) και τον Έντερσον Μοράες (Μάντσεστερ Σίτι /79,6 εκατ. ευρώ). Με μόνο έξι μήνες συμβολαίου που απομένουν, ο Λιονέλ Μέσι μόλις κατατάσσεται μεταξύ των πρώτων 100, στην 97η θέση με εκτιμώμενη αξία 54 εκατ. ευρώ. Παρά τις εξαιρετικές του επιδόσεις, ο 35χρονος Κριστιάνο Ρονάλντο (47 εκατ. ευρώ) είναι μόλις 131ος. Αυτό οφείλεται κυρίως στην ηλικία του και στη σχετικά μικρή διάρκεια του συμβολαίου του με τη Γιουβέντους (μέχρι τον Ιούνιο του 2022).

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy