Δεν «έβγαλε» ντέρμπι η κλήρωση του Κυπέλλου

Χωρίς ομάδες της Super League 2 και με τους Παναθηναϊκό – Λαμία να περνούν χωρίς αγώνες, πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της 1ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η απόφαση της Επιτροπής Λοιμωξιολογίας πρότεινε αγώνες Κυπέλλου με ομάδες μόνο της Super League 1. Έτσι η κλήρωση έγινε με 12 ομάδες, καθώς οι 2 που βγήκαν από την κλήρωση πήγαν στην επόμενη χωρίς αγώνες.

Ο Παναθηναϊκός κι η Λαμία ήταν οι… τυχεροί της κλήρωσης και βρίσκονται ήδη στην επόμενη φάση μέσω της κλήρωσης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ:
ΠΑΟΚ-ΑΕΛ

Βόλος-ΟΦΗ

Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος

Άρης-Αστέρας Τρίπολης

ΑΕΚ-Απόλλων Σμύρνης

Παναιτωλικός-Ολυμπιακός

Πως θα διεξαχθεί η διοργάνωση…

1η φάση: 12 ομάδες της SL1 σε διπλούς αγώνες: 19-20-21/1/2021 (1η αγωνιστική) και 2-3-4/2 (2η αγωνιστική). Δυο ομάδες της SL1 θα περάσουν με τυχαία κλήρωση στη 2η φάση.
2η φάση: οι 6 ομάδες που θα προκριθούν από την 1η φάση και οι δυο ομάδες που θα προκριθούν από την κλήρωση. Ημερομηνίες όπως τώρα η 7η φάση.
3η φάση: όπως είναι τώρα η 8η φάση
Τελικός: όπως είναι τώρα.

Η σχετική ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ για την απόφαση με συμμετοχής στην κλήρωση ομάδων της SL2:

«Η διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδος αγωνιστικής περιόδου 2020-21 θα συνεχιστεί με τη συμμετοχή μόνον των ΠΑΕ της Super League 1, καθώς με σημερινή επιστολή της η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 γνωστοποίησε στην ΕΠΟ ότι «αναφορικά με τη συμμετοχή ομάδων της Super League 2 στη διεξαγωγή του Κυπέλλου Ελλάδος, τα μέλη θα επανέλθουν εντός δεκαημέρου προκειμένου να εισηγηθούν επί του θέματος λαμβάνοντας υπόψη τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα». Το απόφαση της Επιτροπής καθιστά πρακτικά αδύνατο τον περαιτέρω προγραμματισμό, αλλά και την ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης, κατόπιν τούτου η συμμετοχή μόνον των ΠΑΕ της Super League 1 αποτελεί μοναδική δυνατότητα για τη φετινή διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδος. Για τους αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος θα τηρηθεί το εγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο των αγώνων της Super League 1».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy