Πάμε για νέα μέτρα, πιθανόν ένα ολικό lockdown!

182 νοσηλευόμενοι. 45 εξ αυτών νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. 23974 θετικά περιστατικά. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και αποτυπώνουν την κατάσταση ως αυτή διαμορφώθηκε τις τελευταίες βδομάδες στο νησί μας.

Η λήψη επιπλέον μέτρων, αυστηρότερων από τα ήδη υφιστάμενα μοιάζει επιτακτική ανάγκη την ώρα που τα νοσηλευτήρια εκπέμπουν sos και η πληρότητά τους αγγίζει τις κόκκινες γραμμές που έθεσε το Υπουργείο Υγείας και η Επιδημιολογική ομάδα.

Στις 5 Ιανουαρίου η Συμβουλευτική Επιδημιολογική Επιτροπή θα αξιολογήσει την κατάσταση ενώ το Υπουργικό Συμβούλιο συνεδριάζει την ερχόμενη Πέμπτη στις 10.30 το πρωί.

Η κατάσταση των νοσηλευτηρίων σύμφωνα με την ενημέρωση της 3ης Ιανουαρίου 2021

Νοσηλευτήριο

Θάλαμος

Αριθμός Ασθενών

Αμμοχώστου (71 ασθενείς)

Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας

5

Θάλαμος COVID

66

Λευκωσίας

(64 ασθενείς)

Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

28 (9 εκτός αναπνευστήρα)

Θάλαμος COVID

30

Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας

6

Λεμεσού

(38 ασθενείς)

Θάλαμος COVID

32

Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας

6

Μακάρειο

(9 ασθενείς)

Θάλαμος COVID

9

 

Νέα μέτρα στο τραπέζι

Αύριο Τρίτη 5 Ιανουαρίου η Συμβουλευτική Επιδημιολογική Επιτροπή θα αξιολογήσει την κατάσταση όπως αυτή διαμορφώθηκε τόσο στα νοσηλευτήρια όσο και στην κοινότητα. Ο ρυθμός μετάδοσης είναι σε αυξημένα ποσοστά σε όλες τις επαρχίες την ώρα που το Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας θα πραγματοποιήσει έρευνα στον γενικό πληθυσμό αφού ο μεταλλαγμένος ιός εκ Βρετανίας υπάρχει επιβεβαιωμένα και στη χώρα μας.

Το Υπουργικό Συμβούλιο θα εγκρίνει την ερχόμενη Πέμπτη νέα αυστηρότερα μέτρα τα οποία όπως όλα δείχνουν θα έχουν άμεση ισχύ. Το ενδεχόμενο ενός καθολικού lockdown είναι κάτι παραπάνω από ορατό την ώρα που δεν απέμειναν και πολλά μέτρα για να ληφθούν. Ουσιαστικά αυτό που μας απομένει είναι η κυκλοφορία με sms και το κλείσιμο λιανικού εμπορίου.

Άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με το άνοιγμα των σχολείων αλλά και με τον ευρύτερο οικονομικό τομέα, τις υπόλοιπες δουλειές δηλαδή. Αύριο θα τεθούν όλα τα σενάρια στο τραπέζι, με το Υπουργικό της Πέμπτης να έχει τον τελευταίο λόγο.

Αυτό που κανείς δεν θα ήθελε ωστόσο θα ήταν να επιβάλουμε ένα ολικό lockdown και με το άνοιγμα να είμαστε στα ίδια επίπεδα. Γι’ αυτό κυριαρχεί και η άποψη της λήψης στοχευμένων μέτρων.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy