Πιθανή η αναβολή του γκραν πρι Αυστραλίας λόγω κορονοϊού

Μπορεί η «αυλαία» της νέας σεζόν στη Φόρμουλα Ένα να είναι προγραμματισμένο να ανοίξει στις 21 Μαρτίου στη Μελβούρνη, ωστόσο είναι πιθανό το γκραν πρι της Αυστραλίας να μετατεθεί γι’ αργότερα μέσα στο 2021, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και της αυστηροποίησης των τοπικών κανόνων καραντίνας. Τα εισιτήρια για τον αγώνα στο Άλμπερτ Παρκ δεν έχουν διατεθεί ακόμη προς πώληση και εκπρόσωπος Τύπου της Φόρμουλα Ένα, όταν ρωτήθηκε σήμερα για τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ περί πιθανής αναβολής, είπε ότι το σπορ ανυπομονεί να «τρέξει» ξανά το Μάρτιο. Όμως, δεν διευκρίνισε που, με το γκραν πρι του Μπαχρέιν να είναι ο δεύτερος αγώνας της χρονιάς και να είναι προγραμματισμένο για τις 28 Μαρτίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι διάφορα δημοσιεύματα αναφέρουν πως η αναβολή του γκραν πρι Αυστραλίας -και όχι η ματαίωση για δεύτερη σερί χρονιά- είναι πιθανό να ανακοινωθεί μέσα στον Ιανουάριο. Ο περυσινός αγώνας ματαιώθηκε, λίγες μόνο ώρες πριν από την έναρξη των ελεύθερων δοκιμαστικών, όταν μέλος της ομάδας της McLaren βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό. Τελικά η σεζόν του 2020 στη Φόρμουλα Ένα άρχισε στην Αυστρία τον Ιούλιο και στη διάρκεια της χρονιάς διεξήχθησαν 17 αγώνες σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή, ενώ το αρχικό πρόγραμμα περιλάμβανε τον αριθμό ρεκόρ των 22 γκραν πρι. Στην πίστα του Μπαχρέιν πραγματοποιήθηκαν δύο αγώνες, στα τέλη Νοεμβρίου και τις αρχές Δεκεμβρίου.

Στο μεταξύ, η έλευση των 10 ομάδων της Φόρμουλα Ένα στη Μελβούρνη, εκ των οποίων οι επτά έχουν τη βάση τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, εκεί όπου σημειώνεται αύξηση κρουσμάτων, λόγω του μεταλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού, θα απαιτήσει μεγαλύτερο διάστημα υποχρεωτικής απομόνωσης. Υπενθυμίζεται ότι οι τενίστες που αναμένεται να φτάσουν στην πόλη στα μέσα Ιανουαρίου για το Αυστραλιανό Όπεν (8-21 Φεβρουαρίου) θα πρέπει να περάσουν 14 ημέρες στην καραντίνα πριν από το πρώτο τουρνουά γκραν σλαμ της χρονιάς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy