Oι 3 γιοι οδηγών της Formula 1 που έχουν στεφθεί πρωταθλητές (pics)

Ο Μικ Σουμάχερ είναι ο 17ος γιος οδηγού της Formula 1 που συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση, ωστόσο στις περισσότερες περιπτώσεις η δεύτερη γενιά είχε μέτριες επιδόσεις με εξαίρεση τρεις περιπτώσεις υιών που κατάφεραν και αναδείχθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές!

Ο Μικ Σουμάχερ θεωρείται βέβαιο ότι θα βιώσει μία δύσκολη πρώτη χρονιά στη Formula 1, καθώς θα συγκρίνεται –έστω και υποσυνείδητα- με τον σπουδαίο πατέρα του. Κάτι που βεβαίως θα αποτελέσει μεγάλο βάρος για τον νεαρό οδηγό και είναι φυσικά και άδικο, καθώς έχουν αλλάξει οι εποχές και τα αυτοκίνητα, ενώ και ο ίδιος θα συμμετέχει στα Γκραν Πρι με τα αδύναμα μονοθέσια της Haas τα οποία δεν μπορείς να τα χαρακτηρίσεις ανταγωνιστικά.

O Mίκαελ και ο Μικ Σουμάχερ.

Ο Γερμανός αποτελεί τον 17ο οδηγό στην ιστορία της F1, του οποίου ο πατέρας είχε τρέξει στο παρελθόν σε Γκραν Πρι του παγκόσμιου πρωταθλήματος της Formula 1. Τα στατιστικά δεν είναι οπωσδήποτε υπέρ του, καθώς στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων οι γιοι τα πήγαν χειρότερα από τους πατεράδες τους. Ωστόσο είχαμε και τρεις φωτεινές εξαιρέσεις με ισάριθμους γόνους, οι οποίοι εντυπωσίασαν με τις επιδόσεις τους και κατάφεραν και στέφθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές της Formula 1. Aς δούμε καθέναν από αυτούς ξεχωριστά.

Ντέιμον Χιλ, παγκόσμιος πρωταθλητής  1996

H επεισοδιακή αντιπαλότητα του Ντέιμον Χιλ με τον μεγάλο Μίκαελ Σουμάχερ έχει γράψει ιστορία. Ο Ντέιμον ανέβηκε 22 φορές στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου σε Γκραν Πρι της Formula 1, ενώ το 1996 έγινε ο πρώτος γιος πρώην πιλότου του αθλήματος που κέρδισε και το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ωστόσο ο πατέρας του, Γκράχαμ Χιλ, κατέκτησε δύο φορές τον ίδιο τίτλο, ενώ θεωρείται συνολικότερα ανώτερης κλάσης από τον γιο του, αν και μετρά στο παλμαρέ του οκτώ νίκες λιγότερες από τον Ντέιμον.

Ζακ Βιλνέβ, παγκόσμιος πρωταθλητής 1997

H οικογένεια Βιλνέβ στο Γκραν Πρι Καναδά το 1978.

Ο Ζακ Βιλνέβ κατέκτησε το 1997 το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 και παραμένει ο τελευταίος οδηγός που πέτυχε κάτι τέτοιο με τα χρώματα της Williams. Ο Καναδός έχει νικήσει σε 11 Γκραν Πρι της Formula 1 και –θεωρητικά τουλάχιστον- ξεπέρασε τον πατέρα του. Ωστόσο ο Ζιλ Βιλνέβ έχει περάσει στην ιστορία ως ένας από τους θρύλους της Ferrari και είχε φανατικούς θαυμαστές  αφού διακρινόταν για το θεαματικό και παράτολμο οδηγικό στυλ του. Ο πατήρ Βιλνέβ πανηγύρισε έξι νίκες με τη Scuderia Ferrari πριν βρει το 1982 τραγικό θάνατο σε δυστύχημα στις κατατακτήριες δοκιμές του Γκραν Πρι Βελγίου.

Νίκο Ρόσμπεργκ, παγκόσμιος πρωταθλητής 2016

O Nικο και ο Κέκε Ρόσμπεργκ.

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ αιφνιδίασε τους πάντες, καθώς αποχώρησε από την ενεργό δράση αμέσως μετά την κατάκτηση του παγκόσμιου πρωταθλήματος του 2016. Ο πατέρας του, Κέκε Ρόσμπεργκ, αναδείχθηκε το 1982  παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 όπου έχει να επιδείξει συνολικά πέντε νίκες έναντι 23 του γιου του. Ο Νίκο Ρόσμπεργκ κατέχει το μοναδικό προνόμιο να έχει οδηγήσει στην ίδια ομάδα, τη Mercedes, με τους δύο πιο επιτυχημένους οδηγούς της Formula 1, δηλαδή τον Μίκαελ Σουμάχερ και τον Λιούις Χάμιλτον!

gazzetta.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy