Τεράστια ανατροπή και Απολλωνίστικη η κορυφή!!!(pics)

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ημίχρονο με 0-2 από την Ανόρθωση, ο Απόλλωνας άλλαξε άρδην τα δεδομένα και μετρία τέρματα, ένα του Ματέι και δύο του ΝΤΙΓΚΙΝΊ έκανε μια μεγάλη ανατροπή και μάλιστα μέχρι το 73΄είχε γυρίσει το παιχνίδι σε 3-2 και τελικά

Ένα περίεργο ξεκίνημα μας επιφύλασσε το ντέρμπι αφού μόλις στο 2΄ο διαιτητής έδωσε πέναλτι στην Ανόρθωση και κίτρινη στο Σάλαι για χέρι στην περιοχή, όμως το VAR ανέτρεψε την πρώτη απόφαση με τον διαιτητή να αλλάζει τελικά την απόφαση του.

Η Ανόρθωση κατάφερε να προηγηθεί στο 10΄τελικά με τον Κβιτάλια που εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα του Απόλλωνα και πλάσαρε τη μπάλα στα δίκτυα. Στο 19΄μεγάλη ευκαιρία έχασε η Ανόρθωση να κάνει δύο τα τέρματα της αλλά ο Δημητρίου, έσωσε το σουτ του σκόρερ μέχρι στιγμής στέλνοντας τη μπάλα σε κόρνερ.

Το πρώτο 25λεπτο του αγώνα άνηκε στους φιλοξενούμενους, που προηγήθηκαν στον αγώνα και είχαν την κατοχή της μπάλας, με τους ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα να μην μπορούν να συνεργαστούν έτσι ώστε να βγουν μπροστά και να απειλήσουν την αντίπαλο τους.

Στο 29΄μετά από λάθος μεταβίβαση στο χώρο του κέντρου από τους ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα, η Ανόρθωση βγήκε γρήγορα μπροστά από δεξιά με τον Μίχα που έδωσε έτοιμο γκολ στον Χουσμπάουερ που πλάσαρε και έκανε το 0-2! Ο Απόλλωνας προσπάθησε να αλλάξει την εις βάρος του κατάσταση, κάνοντας αλλαγή και αλλάζοντας τη διάταξη του στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν είχε αποτέλεσμα μέχρι και τη λήξη του ημιχρόνου, εκτός από μια κεφαλιά του Ρομπέρζ σε φάουλ του Πέδρο στο 45΄.

Ένα φάουλ του Ματέι, που εκτελέστηκε απευθείας κόντραρε και δεν έφερε αποτέλεσμα και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Ανόρθωση να προηγείται με 2-0.

Ένα γεμάτο οκτάλεπτο είχαμε με την έναρξη της επανάληψης καθώς στο 47΄ο Καλτσάς πλάσαρε ο Δημητρίου έσωσε για τον Απόλλωνα, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Κβιτάλια έστειλε τη μπάλα έξω. Στο 52΄ο Νταμπό έγινε κάτοχος της μπάλας από αριστερά στην επίθεση του Απόλλωνα, έκανε τη σέντρα συστημένη στο κεφάλι του Ντιγκινί που εκτέλεσε και μείωσε σε 1-2 για τους “γαλάζιους”.

Στο 60΄ο Γιαννιώτας βρήκε όμορφα τον Πίττα, που έχασε το κοντρόλ και σπατάλησε μια πολύ καλή προυπόθεση για τους “γαλάζιους”. Στο 61΄ήρθε η ισοφάριση για τον Απόλλωνα που με ωραίο συνδυασμό από δεξιά ο Πέδρο έβγαλε τη σέντρα η μπάλα κατέληξε  στον Ματέι που έπιασε το σουτ στέλνοντας τη μπάλα στα δίκτυα ισοφαρίζοντας σε 2-2!

Στο 72΄μετά από παρέμβαση και πάλι του VAR ο διαιτητής έδωσε πέναλτι σε χέρι του αμυντικού της Ανόρθωσης και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ντιγκινί με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι γύρισε τον αγώνα σε 3-2!

Ο Απόλλωνας κρατούσε εύκολα και στο 86΄ο Πίττας έκλεψε τη μπάλα αλλά δεν είχε καλή τελική πάσα με αποτέλεσμα να χαθεί και πάλι προϋπόθεση για τους “γαλάζιους”. Πέντε ήταν τα λεπτά καθυστερήσεων με τον Απόλλωνα να κρατά το υπέρ του πλέον σκορ μετά την τεράστια ανατροπή και να παίρνει μια μεγάλη νίκη με 3-2 κόντρα στην Ανόρθωση και να ανεβαίνει ξανά στην κορυφή με 36 βαθμούς!

Κίτρινες: Γιαννιώτας, Ματέι/Χουσμπάουερ

Απόλλωνας: Δημητρίου, Πέδρο, Γιούστε, Ρομπέρζ, Σάλαϊ, Ντένιτς(38΄Νταμπό), Κυριάκου, Ματέι(86΄Κατελάρης), Πίττας, Γιαννιώτας και Ντιγκινί(78΄Βασιλείου)

Ανόρθωση: Λόρια, Αμπαρτζουμιάν(66΄Μαργκάσα), Βργκοτς, Σίλντενφελντ, Κορέια, Νταουσβίλι, Κ.Αρτυματάς, Χουσμπάουερ(84΄Ελουντού), Καλτσάς(84΄Χριστοφή), Μίχα(78΄Μανιάς) και Κβιλιτάια

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy