Τέλος εποχής (;) μετά από έξι μήνες

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει πέντε «σημαίες», που λήγουν τα συμβόλαια τους το καλοκαίρι και ανά πάσα στιγμή μπορούν να υπογράψουν σε όποια ομάδα θέλουν, αλλάζοντας στέγη έπειτα από… μια ζωή.

Σέρχιο Αγουέρο
Ούτε ο ίδιος δε θα περίμενε το 2011, όταν υπέγραψε στη Μάντσεστερ Σίτι, σε ηλικία 23 ετών, πως θα έγραφε ιστορία με τη νέα του ομάδα. Ο Αργεντινός επιθετικός είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών για τους «πολίτες» και το καλοκαίρι συμπληρώνει δέκα χρόνια παρουσίας στο Ετιχάντ. Τη φετινή σεζόν δεν έχει πολλές συμμετοχές, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να δηλώνει πως πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο ο «Κουν» και να αποδείξει στο γήπεδο ότι αξίζει νέο συμβόλαιο. Αυτή τη στιγμή, όλα είναι στον αέρα, ενώ ιταλικές «σειρήνες» ηχούν στα αφτιά του Αγουέρο, καθώς η Ίντερ έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του.

Νταβίντ Αλάμπα
Μπορεί να είναι 28 χρονών, όμως ο Αυστριακός αμυντικός έχει ήδη κλείσει μια δεκαετία στο Μόναχο και σε λίγους μήνες θα κάνει έντεκα τα χρόνια παρουσίας του. Οι δύο πλευρές βρίσκονταν σε συζητήσεις για την ανανέωση συμβολαίου του ποδοσφαιριστή από το προηγούμενο καλοκαίρι, όμως η «χρυσή τομή» δε βρέθηκε ποτέ. Δημοσιεύματα ανέφεραν πως ο Αλάμπα ζήτησε από την Μπάγερν τα λεφτά που παίρνει ο Λεβαντόφσκι στους Βαυαρούς. Πριν από λίγες ημέρες, ο ίδιος ο Καρλ-Χάινς Ρουμενίγκε επιβεβαίωσε το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις και πως «ο παίκτης είναι ελεύθερος να υπογράψει σε όποια ομάδα επιθυμεί από την 1η Ιανουαρίου». Ήδη, Ρεάλ Μαδρίτης, Τσέλσι και Παρί Σεν Ζερμέν έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Τζίτζι Ντοναρούμα
Τι κι αν είναι μόλις 21 ετών, ο Ιταλός τερματοφύλακας αποτελεί έναν από τους πιο παλιούς παίκτες στο ρόστερ της Μίλαν, είναι δεύτερος αρχηγός και ηγετική φυσιογνωμία για τους συμπαίκτες του στο γήπεδο. Το 2015, σε ηλικία μόλις 16 ετών, έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα των «ροσονέρι» και γρήγορα έσπασε μία σειρά ρεκόρ, ενώ μέχρι σήμερα είναι «κέρβερος» κάτω από τα δοκάρια. Ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του ομάδες από την Ιταλία (Γιουβέντους, Ίντερ) και το εξωτερικό, με τη Μίλαν πρόσφατα να του κάνει πρόταση επέκτασης συμβολαίου. Ο Ντοναρούμα δεν έχει απαντήσει ακόμα (ιταλικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για απολαβές επτά εκατομμυρίων το χρόνο) και η διοίκηση κάθεται… σε αναμμένα κάρβουνα.

Σέρχιο Ράμος
16 χρόνια θα κλείσει το ερχόμενο καλοκαίρι στο Μπερναμπέου ο Ισπανός άσος. Το 2005 ήταν 18 ετών και αφίχθη ως ελπιδοφόρος δεξιός μπακ από τη Σεβίλλη. Πλέον, στα 34 του, είναι ένας από τους κορυφαίους κεντρικούς αμυντικούς όλων των εποχών, με τέσσερις κατακτήσεις Champions League και φυσικά αρχηγός της «βασίλισσας». Η διοίκηση του πρότεινε επέκταση συμβολαίου μέχρι το 2022, όμως ο ίδιος επιθυμεί κλειστό διετές (μέχρι το 2023), ώστε στη συνέχεια να «κρεμάσει» τα παπούτσια του. Οι δύο πλευρές δεν τα έχουν βρει και η ποδοσφαιρική Ευρώπη έχει πάρει… φωτιά. Παρά την προχωρημένη – ποδοσφαιρικά – ηλικία του, υπάρχει ενδιαφέρον της Παρί Σεν Ζερμέν, της Γιουβέντους και ομάδων της Premier League.

Λιονέλ Μέσι
Το μεγαλύτερο σήριαλ τους τελευταίους έξι μήνες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο Λιονέλ Μέσι θέλησε το προηγούμενο καλοκαίρι να αποχωρήσει από τους «μπλαουγκράνα», έπειτα από… μια ζωή. Τελικά, ο Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου τον κράτησε «με το ζόρι» στο Καμπ Νου για έναν ακόμη χρόνο, όμως σε έξι μήνες ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του και – όπως είναι λογικό – τα σενάρια έχουν ήδη «φουντώσει». Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Σίτι εμφανίζονται ως οι δύο επικρατέστερες ομάδες, που θα μονομαχήσουν για την υπογραφή του Αργεντινού σούπερ σταρ. Μέχρι πρότινος, ο Μέσι μετρούσε αντίστροφα για την αποχώρησή του, όμως σε πρόσφατη συνέντευξη άφησε μια «χαραμάδα» παραμονής στη Βαρκελώνη. Σίγουρα, η εκλογή του νέου προέδρου θα έχει τη δική της βαρύτητα στην τελική απόφαση του Μέσι, ο οποίος αυτή τη στιγμή μπορεί πάντως να υπογράψει σε όποια ομάδα επιθυμεί.

 

gazzetta.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy