Σημαντική νίκη και τώρα τα ντέρμπι…

Με νίκη μπήκε η ΑΕΛ στο 2021, αφού επικράτησε με 1-0 της Καρμιώτισσας που παρά την προσπάθεια της δεν πήρε βαθμολογικό κέρδος και ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Με τις δύο ομάδες να έχουν όρεξη για να παίξουν ποδόσφαιρο ξεκίνησε το πρώτο ημίχρονο, με την νΑΕΛ να παίρνει γρήγορα τα ηνία και να μπαίνει μπροστά στο σκορ μόλις στο 8΄. Οι “γαλαζοκίτρινοι” κέρδισαν πέναλτι το οποίο εκτέλεσε ο Ριέρα, απέκρουσε ο Τούμπας και στη συνέχεια με δεύτερη προσπάθεια ο Ριέρα σκόραρε. Η Καρμιώτισσα προσπάθησε να απαντήσει άμεσα αλλά στο 10΄ το σουτ του Μπαράνοφ μέσα από την περιοχή πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Η ΑΕΛ είχε την υπεροχή αλλά και την κατοχή της μπάλας με κάποιες προϋποθέσεις, κυρίως από τον Ριέρα και ένα σουτ του Μαίντεβατς αλλά δεν κατάφερε να κάνει κάτι άλλο. Μετά το 35λεπτο η Καρμιώτισσα πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και προσπαθούσε να απειλήσει, κερδίζοντας κάποια φάουλ αλλά και κόρνερ που πέρασαν ανεκμετάλλευτα. Χωρίς καθυστέρηση το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την ΑΕΛ να προηγείται με 1-0.

Χωρίς οποιεσδήποτε αλλαγές από τους δύο προπονητές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Χωρίς ρυθμό κύλησε το πρώτο δεκαπεντάλεπτο της επανάληψης. Πέρασαν 25 λεπτά για να δούμε τελική προσπάθεια, που ήταν από την πλευρά της Καρμιώτισσας, όταν μετά από φάουλ ο Μαλεκκίδης έπιασε την κεφαλιά που πέρασε μόλις έξω από το κάθετο δοκάρι.

Στο 71΄μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ αυτή τη φορά με την κεφαλιά του Γκαζαριάν να σταμάτα στο κάθετο δοκάρι. Οι αλλαγές που έγιναν τρεις από κάθε ομάδα ανέβασαν τον ρυθμό του αγώνα με αποτέλεσμα η μπάλα πλέον να ανεβοκατεβαίνει στις αντίπαλες περιοχές. Στο 75΄ο Μάε πλάσαρε αλλά ο Τούμπας απέκρουσε σε κόρνερ που δεν έφερε κάτι για τους φιλοξενούμενους.

Παρά τις τελευταιες προσπάθειες των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων το τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα δεν είχαμε κάποιο γκολ με αποτέλεσμα ο αγώνας να ολοκληρωθεί με την ΑΕΛ να παίρνει τη νίκη με 1-0 κόντρα στην Καρμιώτισσα, που την ανεβάζει στην κορυφή της βαθμολογίας με 34 βαθμούς.

Κίτρινες: Χρίστου, Σάββα/Αντάμοβιτς

Καρμιώτισσα: Τούμπας, Μπαράνοφ(81΄Πολύζος), Μπουμπακάρι(54΄Χατζηβασίλης), Μπαργκάν(81΄Ι. Σάσι), Πέρεζ, Καπαρτής, Φράγκος(68΄Ρομό), Σάββα, Μαλεκκίδης, Χρίστου(68΄Παχίπης) και Νεοφύτου.

ΑΕΛ: Βοζίνια, Κέρκεζ, Τεσέιρα, Α. Αβραάμ, Κυριάκου, Αντάμοβιτς(69΄Νταβόρ), Ριέρα(62΄Ντανίλο), Παπαφώτης(81΄Δ. Αβραάμ), Γκαζαριάν, Τόρρες και Μαίντεβατς(68΄Μαέ)

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy