Ο Άρης «κοιτάζει» την περίπτωση του Πιέρου Σωτηρίου

Ο Άρης συγκέντρωσε όλα τα δεδομένα της περίπτωσης του Πιέρου Σωτηρίου, αναγνωρίζει το υψηλό επίπεδο δυσκολίας της υπόθεσης του Κύπριου επιθετικού αλλά θα ψάξει τρόπο προσέγγισής του.

 

Πληροφορίες του gazzetta.gr αναφέρουν ότι μέσα σ’ αυτές είναι και του Πιέρου Σωτηρίου. Ο 27χρονος επιθετικός ανήκει στην Αστάνα καθώς η ομάδα από το Καζακστάν απέκτησε (τον περασμένο Γενάρη) τα δικαιώματά του από την Κοπεγχάγη έναντι 1.7 εκατομμυρίων ευρώ. Πέρυσι, ο Σωτηρίου έκανε αρκετά καλή (μισή) σεζόν στην Αστάνα καθώς σε 14 αγώνες σημείωσε έξι τέρματα, λόγω όμως ενός τραυματισμού έχασε τη θέση του στο βασικό σχήμα της ομάδας, ενώ φέτος ο ρόλος του είναι αρκετά περιορισμένος. Για την ακρίβεια, χρησιμοποιήθηκε σε μόλις δύο παιχνίδια, γεγονός το οποίος τον έχει βάλει σε σκέψεις σχετικά με την παρουσία του στην ομάδα του Καζακστάν καθώς μένει στάσιμη η καριέρα του.

Ο Άρης μπήκε σε διαδικασία συγκέντρωσης όλων των στοιχείων του Κύπριου επιθετικού κι εκεί διαπίστωσε το επίπεδο δυσκολίας της υπόθεσης. Καταρχήν, οι ετήσιες απολαβές του στην Αστάνα αγγίζουν το ποσό των 700.000 ευρώ, το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως έχει να κάνει με τις διαθέσεις της ομάδας από το Καζακστάν. Για την ακρίβεια, εμφανίστηκε αρνητική στην προοπτική του δανεισμού, ενδεχομένως λόγω του ποσού που είχε δαπανήσει για να τον αγοράσει από την Κοπεγχάγη κι εκδήλωσε την πρόθεση γι’ απευθείας συζήτηση πώληση δικαιωμάτων. Από την πλευρά τους, οι «κίτρινοι» έχουν απορρίψει κάθε σενάριο αγοράς, πρότειναν τον δανεισμό του ποδοσφαιριστή με option αγοράς των δικαιωμάτων του στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου, αλλά εισέπραξαν αρνητική απάντηση.

Η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης θα φανεί στις προσεχείς ημέρες καθώς ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής επιζητεί μια λύση η οποία θα τον διασφαλίσει αγωνιστικά. Ο Σωτηρίου «εκτόξευσε» την καριέρα του μέσα από την εξαιρετική παρουσία του με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ όπου σε 100 αγώνες σημείωσε 40 γκολ, για να ακολουθήσει η μεταγραφή του στην Κοπεγχάγη το καλοκαίρι του 2017 έναντι 2.5 εκατομμυρίων ευρώ. Εκεί πραγματοποίησε εντυπωσιακές χρονιές (σ. σ. 110 αγώνες, 35 γκολ) και αγωνίστηκε στο υψηλότερο επίπεδο.

 

gazzetta.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy