Εντοπίστηκαν πολλά κρούσματα από τραπέζια των γιορτών!

Σε σημερινές(30/12) της δηλώσεις η Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Υγείας Μαργαρίτα Κυριάκου, η οποία έλυσε απορίες σχετικά με την απαγόρευση των συναθροίσεων και τις εξαιρέσεις που υπάρχουν.

Αρχικά ανέφερε ότι τα μέτρα αποφασίσθηκαν εκτάκτως, επειδή η ιχνηλάτηση έδειξε ότι αρκετά κρούσματα προσβλήθηκαν από τις συναθροίσεις των γιορτών. «Κάποιοι συμπολίτες μας είχαν αγνοήσει τη σύσταση για σταθερές μικρές ομάδες με τις οποίες θα μπορούσαν να συγκεντρώνονται, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις γίνονταν δύο και τρία τραπέζια σε οικίες με διαφορετικά άτομα κάθε φορά».

Στη συνέχεια εξήγησε ότι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μπορούν να συνευρεθούν άτομα από δύο οικίες με συνολικό αριθμό τα δέκα άτομα.

Σχετικά με τα ξενοδοχεία, εξήγησε ότι είναι ανοικτά υπό προϋποθέσεις, καθώς θα εξυπηρετούν τα άτομα που θα διαμένουν μόνο στα καταλύματα τους. Ο συνολικός αριθμός για το δείπνο στους χώρους εστίασης του ξενοδοχείου είναι στα 75 άτομα, τα άτομα πρέπει να είναι καθήμενα με αποστάσεις, σε τραπέζια των έξι ατόμων και μπορούν αν είναι ανοικτά μέχρι τις 11:00 το βράδυ.

Διευκρίνισε ότι η δημοτική και μέση εκπαίδευση επηρεάζεται μόνο για τις 7-8 Ιανουαρίου και θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα μέσω της τηλεκπαίδευσης.
Πρόσθεσε ότι δεν επηρεάζεται κάτι στα γυμναστήρια, ενώ για επαγγελματικές επισκέψεις σε οικίες από οικιακές βοηθούς, τεχνικούς, επαγγελματίες υγείας, εκπαιδευτικούς θα επιτρέπονται οι επισκέψεις νοουμένου ότι θα παραμείνουν στο χώρο μόνο επαγγελματικούς λόγους. Επεσήμανε ότι τα χωρισμένα ζευγάρια μπορούν να παίρνουν τα παιδιά.

Παράλληλα, είπε ότι έχει συσταθεί ειδική ομάδα από την Αστυνομία για έλεγχο των διαταγμάτων σε συνδυασμό με άλλες υπηρεσίες. «Εξαρτάται από την προσωπική μας ευθύνη για σωστή εφαρμογή των μέτρων και όχι να φοβόμαστε τον έλεγχο της Αστυνομίας».

Επεσήμανε ότι υπάρχουν διαφορά μέτρα και πρακτικές που εφαρμόζονται παγκόσμια. «Δεν υπάρχει εγχειρίδιο να ακολουθήσουμε και αποφασίσαμε την εφαρμογή σταδιακών μέτρων και όχι την απευθείας εφαρμογή του lockdown».

Τέλος ανέφερε ότι το ενδεχόμενο ενός lockdown παραμένει στο τραπέζι και δεν έχει αποκλειστεί ποτέ.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy