Η μέχρι στιγμής στατιστική ανάλυση του Πρωταθλήματος Cyta(πίνακες)

Το τεχνικό τμήμα της ΚΟΠ έχει ετοιμάσει τα μέχρι στιγμής στατιστικά δεδομένα  του Πρωταθλήματος Cyta 2020-2021. Από τα στατιστικά αυτά, προκύπτουν χρήσιμα συμπεράσματα για τον τρόπο επίτευξης των τερμάτων.

Συνολικά, έχουν σημειωθεί μέχρι στιγμής 249 τέρματα που αντιστοιχούν σε 2.30 ανά παιχνίδι και 15.5 ανά αγωνιστική.  76 τέρματα  ή ποσοστό 30,52% έχουν σημειωθεί από στημένες φάσεις και 173 τέρματα ή ποσοστό 69,48% έχουν σημειωθεί από το ανοικτό παιχνίδι.


Στη κατηγορία των στημένων φάσεων,  τα περισσότερα τέρματα έχουν επιτευχθεί με πέναλτι (37), με κόρνερ (17) και έμμεσα κτυπήματα (14). Τα περισσότερα τέρματα με πέναλτι έχει πετύχει η ομάδα της Ανόρθωσης 7,  τα περισσότερα έχει δεχτεί ο Ολυμπιακός, 6. Με απευθείας εκτελέσεις φάουλ σημειώθηκαν οκτώ τέρματα. 17 τέρματα προήλθαν από κόρνερ και 14 από εκτελέσεις φάουλ (όχι απευθείας).


Στην κατηγορία του ανοικτού παιχνιδιού τα περισσότερα τέρματα, 94 συνολικά, έχουν σημειωθεί με σέντρες και κοψίματα προς τα πίσω, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 37,75% του συνολικού αριθμού τερμάτων και 54,3% του ανοικτού παιχνιδιού. Τα περισσότερα τέρματα σε αυτή τη κατηγορία έχει επιτύχει ο Απόλλων 20, ακολουθεί η ΑΕΚ με 13, η ΑΕΛ με 12 και η Ομόνοια με 11. Τα περισσότερα σε αυτή  τη κατηγορία έχει δεχτεί η ομάδα του Ερμή και ακολουθούν ΕΝΠ και Εθνικός.

Δεύτερη πιο παραγωγική κατηγορία είναι οι κάθετες πάσες ανάμεσα από τους αμυντικούς με 27 τέρματα που αντιστοιχούν σε 15,6 % του ανοικτού παιχνιδιού. Τα περισσότερα τέρματα σε αυτή τη κατηγορία έχει σημειώσει η ομάδα της Ομόνοιας, 4 τέρματα. Τα περισσότερα έχει δεχτεί η ομάδα της Καρμιώτισσας 5.

Τρίτη παραγωγική κατηγορία ανοικτού παιχνιδιού είναι τα σουτ εκτός περιοχής όπου έχουν σημειωθεί συνολικά 18 τέρματα. Τα περισσότερα σε αυτή τη κατηγορία έχουν πετύχει ο Απόλλωνας και οι ΑΕΛ από 4. Έχουν δεχτεί τα περισσότερα η ομάδα του ΑΠΟΕΛ 5 και η ομάδα της Καρμιώτισσας 3.

Η πιο παραγωγική επίθεση είναι του Απόλλωνα με 33 τέρματα ενώ την καλύτερη άμυνα διαθέτει η ΑΕΚ με 9 τέρματα παθητικό.


Δείτε στον πιο κάτω πίνακα τον τρόπο επίτευξης των τερμάτων από στημένες φάσεις ανά ομάδα:


Δείτε στον πιο κάτω πίνακα τον τρόπο επίτευξης των τερμάτων σε ανοικτό παιγνίδι ανά ομάδα:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy