Επιδόσεις και σταθερότητα την καθιστούν ένα από τα φαβορί

Μετά την πολύ σημαντική νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό που πέτυχε χθες(28/12) η ΑΕΛ με 3-0, έδειξε ότι μπορεί φέτος για τη διάκριση αλλά και για το πρωτάθλημα.

Άλλωστε οι επιδόσεις της αλλά και η σταθερότητα που δείχνει την καθιστούν ως ένα από τα φαβορί. Αυτή τη στιγμή και κλείνοντας το 2020, βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας με 31 βαθμούς, μόνο δύο πίσω από την κορυφή και ένα παιχνίδια στο χέρι, αυτό με τον ΑΠΟΕΛ. Μετρά 10 νίκες. μία ισοπαλία αυτή με τη Νέα Σαλαμίνα και 4 ήττες. Αξίζει να σημειώσουμε εδώ, το σημαντικό στοιχείο των εντός έδρας αγώνων της, όπου μετρά 7 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, ενώ έχει και τη νίκη με τον Απόλλωνα στο θεωρητικά εκτός έδρας παιχνίδι.

Έχει σκοράρει 28 τέρματα με 13 διαφορετικούς σκόρερ, ενώ έχει δεχθεί 15. Πρώτοι σκόρερ για την ΑΕΛ οι Ριέρα και Μπάμπιτς που πέτυχαν από 5 τέρματα, ακολουθούν οι Μαέ και Τόρες από τρία, 2 τέρματα έχουν οι Αβραάμ, Παπαφώτης και Ντανίλο, ενώ από ένα γκολ σημείωσαν οι Γκαζαριάν, Αντάμοβιτς, Μηνάς Αντωνίου, Μαίντεβατς, Μεντόγιεβιτς και Έουλερ.

Πρώτος σε λεπτά συμμετοχής είναι ο Βοζίνια με 1433 και τον ακολουθεί ο Τεισέιρα με 1157. Την πεντάδα με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής κλείνουν οι Χάρης Κυριάκου(1148), Ριέρα(1072) και Ντανίλο(1067). Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Ντούσαν Κέρκεζ έχει χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής 25 ποδοσφαιριστές, με αρκετούς νεαρούς να παίρνουν λεπτά συμμετοχής όπως οι Κέρκεζ, Κωνσταντινίδης, Κύπρος Νεοφύτου, Δημήτρης Αβραάμ και Χαράλαμπος Μελαναρκίτης.

Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ δέχθηκαν μέχρι στιγμής 44 κίτρινες κάρτες με τους Σάντος(40, Ντανίλο και Ριέρα να δέχονται από τέσσερις. Ο Μομσίλο Ράσο δέχθηκε τη μοναδική κόκκινη κάρτα στον αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα ελέω VAR!

 

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy