Τέλος στην επαλήθευση των rapid test

Πλέον αν κάποιο άτομο υποβληθεί σε έλεγχο με rapid τεστ (αντιγόνου – ταχείας ανίχνευσης), δεν θα υποβάλλεται σε επαναληπτικό έλεγχο με τη μέθοδο του pcr, όπως γινόταν μέχρι σήμερα.

Η αλλαγή αυτή οφείλεται στο υψηλό ποσοστό θετικότητας που είχαν μέχρι σήμερα τα rapid τεστ κατά τη διαδικασία της επιβεβαίωσής τους με τη μέθοδο του pcr.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας, “σε συνέχεια εισήγησης από τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2), το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι, δεδομένης της παρούσας επιδημιολογικής κατάστασης, με ισχύ από σήμερα, 28 Δεκεμβρίου 2020, τα θετικά γρήγορα τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του SARS-CoV-2 που διενεργούνται από τις κινητές μονάδες του Υπουργείου Υγείας, θεωρούνται αληθώς θετικά και δεν χρήζουν επιβεβαίωσης με τη μοριακή μέθοδο (RT-PCR), λόγω της υψηλής θετικής προγνωστικής αξίας τους”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy