Εμβολιάζεται σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Συνεχίζονται σήμερα για δεύτερη ημέρα οι εμβολιασμοί στην Κύπρο. Με στόχο να ενθαρρύνει τους πολίτες να εμβολιαστούν κι εκείνοι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα εμβολιαστεί σήμερα, στις 9.30 το πρωί, με το εμβόλιο κατά του COVID-19. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο εμβολιασμός θα γίνει στο Κέντρο Υγείας, στα Λατσιά.

Πάφος

Η Πάφος εισέρχεται από σήμερα, Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, στον χάρτη των εμβολιασμών, κάνοντας αρχή με τρεις Οίκους Ευγηρίας. Οι εμβολιασμοί στην Πάφο ξεκινούν σήμερα σε τρεις Οίκους Ευγηρίας στην Στέγη Ηλικιωμένων “Φροντίδα” στην Κισσόνεργα στις 09:00, ακολούθως γύρω στις 11:00 στο Γηριατρικό Κέντρο και Αναρρωτήριο στον Κυανό Σταυρό και μετά στη Στέγη Ηλικιωμένων “Η Ζεστή Φωλιά” στο Πολέμι.

Ο Νίκος Κωμοδρόμος Χριστοδούλου, υπεύθυνος στη Στέγη Ηλικιωμένων Φροντίδα στην Κισσόνεργα, ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως οι εμβολιασμοί αρχίζουν σήμερα και ότι από τους 19 φιλοξενούμενους στη Στέγη, οι 15 θα εμβολιαστούν τη Δευτέρα.

Η υπεύθυνη του Γηριατρικού Κέντρου και Αναρρωτηρίου Κυανός Σταυρός στο Μέσα Χωριό Ρούλα Γρηγορίου, σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως ήδη για τον σημερινό εμβολιασμό ενημερώθηκαν από τις προηγούμενες μέρες  τόσο οι ίδιοι οι ηλικιωμένοι, όσο και οι συγγενείς τους αφού, όπως εξήγησε, για τη χορήγηση εμβολιασμού πρέπει να υπογραφεί σχετική δήλωση, ότι δηλαδή δίνουν τη συγκατάθεσή τους να τους χορηγηθεί το εμβόλιο.

Μέχρι στιγμής, συνέχισε η κ. Γρηγορίου, από τους 27 ηλικιωμένους που φιλοξενεί το Γηριατιρκό Κέντρο και Αναρρωτήριο Κυανός Σταυρός στο Μέσα Χωριό έχουν δεχτεί να εμβολιαστούν οι 21 ηλικιωμένοι. Εξέφρασε ωστόσο την ελπίδα ο αριθμός να αυξηθεί.

Η κ. Γρηγορίου ανέφερε ότι τους δόθηκε σχετικό έντυπο από το Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με το οποίο όσοι το υπογράψουν πρέπει να κατανοήσουν τα πλεονεκτήματα του εμβολιασμού και τον κίνδυνο μη εμβολιασμού, αλλά και το ότι, όπως με όλα τα φάρμακα και με τα εμβόλια, μπορούν να παρουσιαστούν ανεπιθύμητες ενέργειες, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι ήπιες και βραχυπρόθεσμες και δεν παρουσιάζονται σε όλους. Όλα αυτά, σημείωσε, επεξηγήθηκαν στους ηλικιωμένους.

Από την πλευρά της η Σταύρη Κυριακίδη υπεύθυνη  της Στέγης Ηλικιωμένων “H Ζεστή Φωλιά” στο Πολέμι,  ανέφερε πως οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στη Στέγη μετά τις 11:00 σήμερα. Πρόσθεσε πως από τους φιλοξενούμενους της Στέγης Ηλικιωμένων “H Ζεστή Φωλιά” θα εμβολιαστούν σήμερα, 12 ηλικιωμένοι.

Πρώτη μέρα έναρξης των εμβολιασμών

Η παραλαβή των εμβολίων έγινε προχθές από τον Υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου και την Ευρωπαία Επίτροπο για την Υγεία, Στέλλα Κυριακίδου, οι οποίοι μίλησαν για μέρα-σταθμό στις προσπάθειες για αναχαίτιση της πανδημίας και αναφέρθηκαν στις θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η αλληλεγγύη και η συνεργασία, που γίνονται πράξη για όλους τους πολίτες της Ένωσης.

Η αδειοδότηση του εμβολίου και η έναρξη των εμβολιασμών μάς επιτρέπει να βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία και να μετρούμε αντίστροφα για το τέλος αυτής της παγκόσμιας περιπέτειας, που όμοια της δεν υπήρξε ποτέ στην πρόσφατη ιστορία, έγραψε σε χθεσινή ανάρτησή του στο twitter ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

“Η παρασκευή και χορήγηση του εμβολίου είναι η απάντηση της επιστήμης στη μείζονα υγειονομική κρίση. Είναι το αποτέλεσμα μιας τιτάνιας προσπάθειας της ανθρωπότητας, είναι το προϊόν της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Είναι η ανατολή της ελπίδας στη δύση μιας ιδιαίτερα δύσκολης χρονιάς”, αναφέρει ο Υπουργός.

Όσον αφορά την χθεσινή πρώτη μέρα έναρξης των εμβολιασμών στην Κύπρο, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη, ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ Χρήστος Λοϊζίδης, ο γιατρός Χρήστος Κυπρή και άλλα 17 νοσηλευτές στο Γενικό Νοσοκομείο Αναφοράς εμβολιάστηκαν κατά του Covid-19.

Χθες νωρίς το πρωί άρχισαν οι πρώτοι εμβολιασμοί από την παρτίδα εμβολίων που παρέλαβε προχθές  η Κυπριακή Δημοκρατία,  σε οίκους ευγηρίας της Λεμεσού.

ΚΥΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy