Χριστουγεννιάτικο κάζο για τους Reds!

Ο Big Sam ξέρει τη… συνταγή στο Ανφιλντ και η Γουέστ Μπρομ… σόκαρε τη Λίβερπουλ, αφού πήρε ισοπαλία 1-1. Στο +3 από την Εβερτον.

Ο Σαμ Αλαρντάις, ήταν ο τελευταίος που νίκησε στο «Ανφιλντ» τη Λίβερπουλ στην Premier League (τον Απρίλιο του 2017 με την Κρίσταλ Πάλας), είναι και ο πρώτος που της παίρνει βαθμούς τη φετινή σεζόν. Ναι, η Γουέστ Μπρομ... σόκαρε τους Reds, απέσπασε ισοπαλία 1-1 σε ένα Χριστουγεννιάτικο κάζο για την ομάδα του Κλοπ. Η Λίβερπουλ είναι στο +3 από την Έβερτον, ενώ η Μπρομ έδειξε πως είναι πολύ σκληρή για να τα παρατήσει…

Γρήγορο γκολ και κατοχή 82%!

Ο Σαμ Αλαρντάις, ήταν ο τελευταίος που νίκησε στο «Ανφιλντ» στην Premier League (τον Απρίλιο του 2017 με την Κρίσταλ Πάλας), όμως η Γουέστ Μπρομ μόνο με… άγριες διαθέσεις δε μπήκε στο ματς. Η Λίβερπουλ επέβαλλε το ρυθμό της, πίεσε και όταν απέναντι της είδε μια ομάδα κλεισμένη στην περιοχή της άρχισε το σφυροκόπημα. Στο 6ο λεπτό ο Σαλάχ δεν μπόρεσε από κοντά να πλασάρει, ωστόσο στο 12′ ήρθε το γκολ. Ο Μάτιπ έβγαλε υπέροχη σέντρα και ο Μανέ με άψογο κοντρόλ και ιδανικό πλασέ πέτυχε το 1-0. Μάλιστα, ισοφάρισε τα 69 γκολ του Σουάρες με τους «Κόκκινους. Aντίδραση από τη Μπρομ δεν ήρθε ποτέ!

Η ομάδα του Άλαρνταϊς περίμενε «καρφωμένη» στην άμυνά της, φλυαρούσε με τη μπάλα στα πόδια και στο 25′ η κατοχή έφτασε το 82% για τη Λίβερπουλ. Ωστόσο, ο Μανέ σε τρεις περιπτώσεις που βρέθηκε κοντά στο γκολ δεν κατάφερε να σκοράρει. Το σκηνικό δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του α’ μέρους, η Λίβερπουλ πίεζε, αλλά οι φιλοξενούμενοι αμύνονταν μαζικά! Το φάουλ του Άρνολντ στο 30′ και το σουτ του Σαλάχ στο 34′ δε βρήκαν στόχο. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Χέντερσον είχε 150 πάσες στο ημίχρονο, όταν η Μπρομ είχε μόλις…49.

Το σκηνικό στην επανάληψη δεν άλλαξε. Η Γουέστ Μπρομ έκανε το πρώτο σουτ στο ματς εντός εστίας στο 50’, αλλά ο Γκραντ δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Άλισον. Μετά από αυτό… ξανά πίσω και στο περίμενε τους Reds. Βέβαια, η ομάδα του Κλοπ δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει γρήγορα τη μπάλα, οι επιθέσεις δεν ήταν ιδανικές και οι παίκτες του Άλαρνταϊς έκοβαν εύκολα. 

Προειδοποίηση και… σοκ!
Οσο δεν ερχόταν το δεύτερο γκολ, η Μπρομ ήλπιζε και στο 71΄άγγιξε την ισοφάριση. Ο Γκραντ έφυγε στον αιφνιδιασμό, αλλά στο τετ α τετ νικήθηκε από τον Άλισον! Ο εκνευρισμός στους γηπεδούχους ήταν έντονος, η άμυνα δεν… πατούσε καλά και στο 82’ ήρθε το σοκ! Έπειτα από κόρνερ, ο Ατζάγι σηκώθηκε ψηλά και με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 1-1. Οι Reds πίεσαν ασφυκτικά για το πολυπόθητο γκολ και το 89’ είχαν τεράστια ευκαιρία, όταν ο Τζόνστον με απίθανη επέμβαση έβγαλε την κεφαλιά του Φιρμίνο.

Λίβερπουλ: Αλισον, Μάτιπ (60′ Γουίλιαμς), Ρόμπερτσον, Αρνολτν, Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον, Φιρμίνι, Τζόουνς (83′ Τσάμπερλεϊν), Φιρμίνο (90′ Φιρμίνο)

Γουέστ Μπρομ: Τζόνστον, Γκιμπς, Ατζάγι, Φούρλονγκ, Ο’ Σέι, Φίλιπς, Σόιερς, Ντιανγκανά, Γκάλαγκερ (90′ Ιβάνοβιτς), Ρόμπινσον (73′ Περέιρα), Γκραντ (78′ Οστιν)

gazzetta.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy