Τέλος στο αήττητο εκτός έδρας σερί της Άλκμααρ

Το γκολ του Αντριάν Νταλμάου της Ουτρέχτης στο 93΄ έκανε το 2-2 και έβαλε τέλος στο αήττητο σερί εκτός έδρας της Άλμααρ. Με τον Παντελή Χατζηδιάκο βασικό κι αναντικατάτατο, η Άλκμααρ έχασε μοναδική ευκαιρία να πιάσει τις Φίτεσε και Φέγενορντ στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, στο “Stadion Galgenwaard” της Ουτρέχτης, σε εξ αναβολής αναμέτρηση της 1ης αγωνιστικής του ολλανδικού πρωταθλήματος.

Η Ουτρέχτη ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ και συγκεκριμένα, με τον Ελιέρο Ελία στο 30ο λεπτό από ασίστ του Μαρκ φαν ντερ Μααλερ. Στο 64ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν με πέναλτι του Ολλανδού διεθνή μέσου Τέουν Κόπμαϊνερς και στο 83΄ ο Κάλβιν Στενγκς φάνηκε πως θα ήταν… ο «ήρωας» της Άλκμααρ διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του Πασκάλ Γιάνσεν. Όμως, οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη, με τον Ισπανό Αντριάν Νταλμάου που μπήκε αλλαγή στη θέση του Μπαρτ Ράμσελααρ στο 77΄ να «γράφει» το 2-2 και να χαρίζει τον έναν βαθμό στην ομάδα του.

Η Άλκμααρ που έδειχνε πως έχει ξεπεράσει για τα καλά τον αποκλεισμό στην Ευρώπη και την αλλαγή προπονητή μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Άρνε Σλοτ, αλλά την Κυριακή (27/12) είδε το σερί νικών της και το αήττητο εκτός έδρας να… ολοκληρώνεται στο “Stadion Galgenwaard”. Πλέον, η ομάδα του Πασκάλ Γιάνσεν έχει 27 βαθμούς, ενώ η Ουτρέχτη έφτασε τους 17.

Τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής και η βαθμολογία της Eredivisie:

Χέρενφεν-Βίλεμ          2-0
Τσβόλε-Φέγενορντ        0-2
Τβέντε-Φορτούνα Σιτάρντ 2-0
Εμεν-Φένλο              3-5
Σπάρτα Ρότερνταμ-Αγιαξ  0-1
Χέρακλες-Ντεν Χάαγκ     2-0
Βααλβάικ-Φίτεσε         0-1
Γκρόνινγκεν-Αϊντχόφεν   1-3
Ουτρέχτη-Άλκμααρ        2-2

 

Η βαθμολογία (σε 14 αγώνες)

Άγιαξ       34
Αϊντχόφεν   33
Φίτεσε      29
Φέγενορντ   29
Άλκμααρ     27
Γκρόνινγκεν 26
Τβέντε      24
Χέρενφεν    20
Σπάρτα Ροτ. 18
Ουτρέχτη    17
Τσβόλε      16
Χέρακλες    15
Φορτούνα Σ. 13
Βααλβάικ    12
Φένλο        9
Βίλεμ        9
Ντεν Χάαγκ   7
Έμεν         5

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy