Θέλει Νικόλα Ιωάννου!

Την ενίσχυση της αριστερής πτέρυγάς του θέλει ο Άρης και μεταξύ των περιπτώσεων που εξετάζονται είναι κι αυτή του 25χρονου Νικόλα Ιωάννου.
Δύο προτεραιότητες έθεσε η ομάδα της Θεσσαλονίκης ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου κι έχει εστιάσει στην ενίσχυσή του στην κορυφή της επίθεσης και στο αριστερό άκρο της άμυνας. Είναι προφανές ότι οι «κίτρινοι» περίμεναν περισσότερα πράγματα από τον Κριστιάν Λόπεζ, ο οποίος πλέον έχει υποστηρικτικό ρόλο, περιορίστηκε στο γκολ που σημείωσε στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος απέναντι στη Λαμία κι έχει χάσει την θέση του βασικού επιθετικού.
Σε ό,τι αφορά την άμυνα, δεν είναι ικανοποιημένοι από το επίπεδο ανταπόκρισης του Κριστιάν Γκάνεα (αναγνωρίζοντας ότι ο Ρουμάνος συνήθιζε να παίζει σε διαφορετικό σύστημα και περισσότερο με ρόλο αριστερού χαφ) γι’ αυτό χρησιμοποιείται στο αριστερό άκρο ο δεξιοπόδαρος Εμάνουελ Σάκιτς. Για τον ίδιο λόγο, κρίθηκε αναγκαία η προσθήκη ενός αριστεροπόδαρου παίκτη γι’ αυτήν την πλευρά.
Πληροφορίες του gazzetta.gr αναφέρουν ότι ψηλά στη λίστα των ανθρώπων του Άρη βρίσκεται ο 25χρονος Κύπριος Νικόλας Ιωάννου, ο οποίος ανήκει στη Νότιγχαμ Φόρεστ καθώς μεταγράφηκε στον αγγλικό σύλλογο τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο διεθνής αμυντικός αγωνίστηκε στον ΑΠΟΕΛ για έξι διαδοχικά χρόνια (2014-2020) καταγράφοντας 125 αγώνες με συμμετοχές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ στο ίδιο διάστημα κατέκτησε πέντε Πρωταθλήματα.
Ο Ιωάννου ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στα τμήματα υποδομής της Μάντσεστερ Γουνάιτεντ καθώς εντάχθηκε σε αυτά σε παιδική ηλικία κι έφτασε να αγωνιστεί έως και στην ομάδα U19 του αγγλικού συλλόγου. Ωστόσο, δεν υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο στους «Μπέμπηδες» κι έτσι το 2014 μετακόμισε στην Κύπρο για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την Νότιγχαμ Φόρεστ και παρότι ξεκίνησε ως βασικό στέλεχος της ομάδας μετρώντας πέντε συμμετοχές στην αρχική 11αδα, δεν βρίσκεται πλέον στο πλάνο του προπονητή της αγγλικής ομάδας, Κρις Χάουτον. Αρχική αιτία ήταν μια τιμωρία του, για να ακολουθήσουν δέκα αγώνες στους οποίους δεν πήρε ούτε δευτερόλεπτο συμμετοχής. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Άρης ζήτησε να μάθει τα δεδομένα της υπόθεσης του Νικόλα Ιωάννου καθώς εκτιμά ότι ο Κύπριος ποδοσφαιριστής έχει όλα τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται η ομάδα, διότι έχει εμπειρία και παραστάσεις.
Παράλληλα, όμως, εκτός του ότι καλύπτει την αριστερή πλευρά της άμυνας, μπορεί να αγωνιστεί και ως αριστερός στόπερ. Στην περίπτωση, δηλαδή, αποδέσμευσης του Τόνι Ντάτκοβιτς, δεν θα χρειαστεί να αποκτηθεί ένας ακόμη κεντρικός αμυντικός, καθώς ο Ιωάννου μπορεί να καλύψει τυχόν κενό.
gazzetta.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy