Η καλύτερη ενδεκάδα του α’ γύρου στη Super League

Το sportfm.gr σας παρουσιάζει, με όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά κριτήρια, την καλύτερη ενδεκάδα του πρώτου γύρου.

Ο πρώτος γύρος της Super League ολοκληρώθηκε και τα πρώτα συμπεράσματα για τις 14 ομάδες και τους ποδοσφαιριστές τους μπορούν να βγουν και να είναι αρκετά ασφαλή.

Προσπαθώντας με όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά κριτήρια να επιλέξουμε τους καλύτερους του πρώτου γύρου, σας παρουσιάζουμε την καλύτερη ενδεκάδα, τον κορυφαίο προπονητή και τους παίκτες που δεν… χώρεσαν και μένουν στον πάγκο, ο οποίος στην εποχή του κορωνοϊού έχει 9 ποδοσφαιριστές!

Η διάταξή μας θα είναι το 4-2-3-1.

Τερματοφύλακας: Ζοσέ Σα

Ο Πορτογάλος πορτιέρε του Ολυμπιακού έχει δεχτεί τα λιγότερα γκολ στο πρωτάθλημα, βάζοντας και αυτός το… χεράκι του για να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας η ομάδα του. Φέτος, έχει μία μόλις μέτρια παρουσία στο εκτός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ (1-1), ωστόσο δικαιολογείται και αυτός με τη σειρά του να κάνει μία κακή εμφάνιση με βάσει τα στάνταρ του, όπως κάθε ποδοσφαιριστής.

Δεξί μπακ: Αμπντούλ Ραχμάν Ουές

Εξαιρετική σεζόν από τον δεξιό μπακ του ΟΦΗ, κερδίζει με το σπαθί του την θέση στην κορυφαία ενδεκάδα του πρώτου γύρου. Σε εξαιρετική ηλικία (22), δείχνει πως μπορεί να κάνει τη διαφορά τόσο σε μια ομάδα όπως ο ΟΦΗ αλλά και πως δικαιούται να πάρει μία ευκαιρία σε ομάδα με μεγαλύτερους στόχους. Δεν έχει άλλωστε να ζηλέψει και πολλά από αρκετά δεξιά μπακ της κατηγορίας!

Κεντρικοί αμυντικοί: Λίντσεϊ Ροζ – Ρούμπεν Σεμέδο

Ο Ροζ αποτελεί έναν από τους κορυφαίους στόπερ του πρωταθλήματος και το έχει δείξει από την περσινή σεζόν. Φέτος, ηγείται της άμυνας του Άρη, παρέα είτε με τον Δεληζήση, είτε τον Μπεναλουάν που σε έξι αγώνες έχει δείξει πολύ καλά δείγματα, και δείχνει πως μπορεί να σταθεί στο τοπ επίπεδο. Είναι ένας από τους βασικούς λόγους που ο Άρης βρίσκεται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Από την άλλη μεριά, ο Σεμέδο είναι ο πιο σταθερός στόπερ του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν. Έχει ηγετικά χαρακτηριστικά και όταν είναι σοβαρός, είναι με διαφορά ο καλύτερος κεντρικός αμυντικός στην Super Lague. Τα προσόντα του καταπληκτικά, με τα διάφορα δημοσιεύματα για ενδιαφέρον της Λίβερπουλ και άλλων ευρωπαϊκών ομάδων να μην είναι τυχαία.

Αριστερό μπακ: Φράνκο Φεράρι

Ο Αργεντινός αριστερός μπακ αποτελεί την μεγάλη έκπληξη του πρωταθλήματος. Είχαμε δει από την περασμένη σεζόν πως διαθέτει πολύ καλά στοιχεία, αλλά φέτος είναι εξαιρετικός και με τεράστια συμβολή στην επιθετική λειτουργία του Βόλου. Κερδίζει στο νήμα τον Πίρσμαν του ΠΑΣ Γιάννινα, είναι αμυντικά πιο σταθερός και έχει αριστερό πόδι… φαρμάκι!

Μέσοι: Γιαν Εμβιλά – Μαουρίσιο

Ο Γιαν Εμβιλά ήρθε για να καλύψει το κενό του Γκιγέρμε στον άξονα και το έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό. Μπορεί τα στοιχεία τους να μην μοιάζουν και ο Γάλλος να είναι πιο… βαρύς, αλλά δίνει σιγουριά στον άξονα στους Πειραιώτες. Βοηθάει σημαντικά στην αμυντική λειτουργία και στις αναχαιτίσεις της μπάλας, ενώ έχει την καλή πρώτη πάσα για να βοηθήσει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Η καλύτερη μεταγραφή του καλοκαιριού χωρίς αμφιβολία από τους ερυθρόλευκους.

Δίπλα του κάλλιστα μπορεί να μπει ο Μαουρίσιο! Ο Βραζιλιάνος χαφ αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό, καθώς έλειπε ένας box-to-box παίκτης που θα έκανε τη διαφορά και θα μπορούσε να βοηθήσει στις δύο πλευρές του γηπέδου. Εξαιρετικός στην οργάνωση του παιχνιδιού, πατάει συχνά περιοχή και απειλεί, ενώ δεν χρειάστηκε καθόλου χρόνο προσαρμογής αφού είχε περάσει από τον ΠΑΟΚ και γνωρίζει άριστα το ελληνικό πρωτάθλημα, μπαίνοντας κατευθείαν στα βαθιά.

Μεσοεπιθετικοί: Λιβάι Γκαρσία – Αντρίγια Ζίβκοβιτς – Χρήστος Τζόλης

Μία τριάδα-φωτιά, ικανή να διασπάσει κάθε αντίπαλη άμυνα, να της δημιουργήσει ζημιές και να φτιάξει γκολ για κάθε συμπαίκτη ή και να σκοράρει η ίδια. Δεν τους βάζουμε σε θέσεις, τους δίνουμε ελευθερία κινήσεων για να μπερδέψει τον αντίπαλο και να τον… τρομάξει!

Ο Λιβάι Γκαρσία έδειξε στα πρώτα του δείγματα πως είναι ένας τρομερά ικανός μεσοεπιθετικός. Ταχυδυναμικός, αυτό που λέμε… ταυρί σε απλή μετάφραση και όταν πηγαίνει στο ένας εναντίον ενός μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα. Έχει πιθανότατα τις καλύτερες εκτελέσεις στατικών φάσεων στο πρωτάθλημα, το έδειξε άλλωστε με το γκολ που σκόραρε με κόρνερ κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης αλλά και με τα φαρμακερά κόρνερ απέναντι στον Ολυμπιακό που έδωσε την ασίστ στον Σιμόες. Η επιστροφή του αναμένεται να προσφέρει σημαντικές βοήθειες στο μεσοεπιθετικό κομμάτι της ΑΕΚ.

Ο Χρήστος Τζόλης στα 18 του χρόνια δείχνει να έχει… μεγαλώσει πολύ! Τρομερά σοβαρός για την ηλικία του, δεν φοβάται να βγει μπροστά όταν στραβώνουν τα ματς και να τα καθορίζει με τα τέρματα και τις ασίστ του. Είναι ίσως ο πιο ελπιδοφόρος Έλληνας μεσοεπιθετικός, έχει φοβερά στοιχεία και ποδοσφαιρικό τσαμπουκά, ωστόσο χρειάζεται να συνεχίσει την σκληρή δουλειά και θα του έρθει η ευκαιρία να αγωνιστεί σε μεγάλη ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς αποκτήθηκε από την Μπενφίκα με σκοπό να ενισχύσει την μεσοεπιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ και το έχει κάνει απόλυτα. Η καλύτερη μεταγραφή του δικέφαλου του Βορρά τα τελευταία χρόνια, βγάζει τρομερή ποιότητα και τα χτυπήματά του με το αριστερό του πόδι είναι εξαιρετικά! Έχει διορατικότητα, μπορεί τόσο να δημιουργήσει όσο και να σκοράρει, είναι πολύ καλός τακτικά και μάλλον κάτι λάθος έκανε στην Πορτογαλία και δεν κατάφερε να μείνει στην Μπενφίκα.

Σέντερ φορ: Γιουσέφ Ελ Αραμπί

Ο… killer του ελληνικού πρωταθλήματος! Ποδοσφαιριστής με τρομερά τελειώματα, του φτάνει μια επαφή μέσα από την περιοχή για να σκοράρει. Πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, ήδη έχει πετύχει 11 γκολ και συνεχίζει να… πυροβολεί! Ο απόλυτος πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού για ακόμη μια σεζόν, κίνδυνος-θάνατος για κάθε αντίπαλο τερματοφύλακα και παίκτης που δεν πρέπει να του αφήσεις ούτε λίγο χώρο, ούτε… μισό τετραγωνικό γιατί θα σου κάνει την ζημιά! Ο Ελ Αραμπί είναι ένας φορ με σπουδαία εκτελεστική δεινότητα, που κάνει αυτά που πρέπει στον αγωνιστικό χώρο και κάθε προπονητής θα τον ήθελε για ποδοσφαιριστή του!

Προπονητής: Άκης Μάντζιος

Ο λόγος που ο Άρης βρίσκεται στην 2η θέση της βαθμολογίας. Ανέλαβε την ομάδα μετά τις δυο πρώτες αγωνιστικές και έχει καταφέρει να φτιάξει ένα αξιοζήλευτο σύνολο. Ο Άρης παίζει υποδειγματικό ποδόσφαιρο, βγάζει αυτοματισμούς και συνδυασμούς στο μισό του αντιπάλου, ενώ πιέζει ψηλά και αποτελεί μία από τις πιο επικίνδυνες ομάδες του πρωταθλήματος. Παράλληλα, ο Έλληνας τεχνικός έχει καταφέρει να συμμαζέψει την κακή αμυντική γραμμή του Άρη τα περασμένα χρόνια, βάζει μπόλικη τακτική στα παιχνίδια της ομάδας του και έχει αρπάξει ο ίδιος την πρώτη του ευκαιρία σε πάγκο ομάδα του big-5 από τα… μαλλιά!

Έμειναν στον πάγκο…

Ο Νταβίνο Βέρχουλστ του Απόλλωνα Σμύρνης κερδίζει με το σπαθί του μια θέση στον πάγκο. Εντυπωσιακές επεμβάσεις και εξαιρετικά αντανακλαστικά, είναι ορισμένες στιγμές που παίζει… μόνος του, άσχετα με το αν εκτεθεί από την άμυνά του και έχει χαρίσει σημαντικούς βαθμούς στην ομάδα του.

Ο Δημήτρης Γούτας πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν και παρέα με τον Ροδρίγο Γκάλο είναι οι καλύτεροι παίκτες του Ατρομήτου. Θα επιλέξουμε τον Έλληνα κεντρικό αμυντικό, ο οποίος σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά έχει μεγάλη βελτίωση στην απόδοσή του και δείχνει πως μπορεί να ηγηθεί της άμυνας των Περιστεριωτών.

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος αποτελεί το next big thing του Παναθηναϊκού και από τις ελπίδες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σκληροτράχηλος χαφ που ξέρει μπάλα, σκυλί στη μεσαία γραμμή που δεν φοβάται να μπει με τα… μπούνια στη φάση. Πολύ καλός στο ανασταλτικό κομμάτι, καταπίνει χιλιόμετρα και στις δέκα φετινές του εμφανίσεις στο πρωτάθλημα δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ.

Ο Χρήστος Ελευθεριάδης είναι ο παίκτης-έκπληξη του ΠΑΣ Γιάννινα και από τις αποκαλύψεις του πρωταθλήματος. Στα 29 του χρόνια έκανε επιτέλους το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, εξαργυρώνοντας τις καλές του εμφανίσεις στην Παναχαϊκή και δείχνει πως έχει αδικηθεί αυτό το διάστημα που δεν πήρε νωρίτερα μια ευκαιρία. Φέτος έχει 4 γκολ σε 11 εμφανίσεις.

Ο Μπρούνο Γκάμα αποτελεί για ακόμη μια σεζόν τον μαέστρο του Άρη. Παίρνει την ομάδα του από το χέρι στα δύσκολα, παρέα με τις επίσης… παλιοσειρές Σάσα, Ματίγια και τον νεοφερμένο αλλά έμπειρο Μπερτόλιο. Πρώτος σκόρερ της ομάδας του με πέντε τέρματα σε 12 αγώνες, κάνει τη διαφορά μεσοεπιθετικά και η ποιότητά του είναι τεράστια!

Ο Χερόνιμο Μπαράλες κάνει ξανά τη διαφορά στην επίθεση του Αστέρα Τρίπολης. Στην Ελλάδα δεν πήρε την ευκαιρία από κάποια ομάδα του big-5 και μάλλον αδίκως. Τα 8 γκολ του στο φετινό πρωτάθλημα και η 2η θέση στον πίνακα των σκόρερ δείχνουν την εκτελεστική του δεινότητα, με τον έμπειρο Αργεντινό φορ να σκοράρει με το κεφάλι, με πέναλτι αλλά και να έχει για το ύψος του καλή επαφή με την μπάλα στα πόδια.

Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ τραβάει το… κουπί στην επίθεση της ΑΕΚ με τα 7 τέρματα που έχει. Σέντερ φορ της μιας επαφής, ο οποίος έχει πολύ καλή τεχνική και ξέρει να παίζει τόσο με πλάτη όσο και με μέτωπο στην εστία. Λόγω της παρουσίας του σε Ολυμπιακό και Πανιώνιο δεν χρειάστηκε χρόνο προσαρμογής, μπήκε κατευθείαν στα… βαθιά και ξέρει να ξεκλειδώνει τις αντίπαλες άμυνες.

Την σεζόν της καριέρας του κάνει ο Τάσος Δουβίκας, ο οποίος με 5 γκολ τραβάει επιθετικά τον Βόλο. Η ομάδα της Μαγνησίας είναι ποιοτική μεσοεπιθετικά και αυτό τον βοηθάει, με τον ίδιο να δείχνει πιο ώριμος και σοβαρός από κάθε άλλη φορά στην καριέρα του, δείχνοντας πως αδικήθηκε στον Αστέρα Τρίπολης.

Μια από τα ίδια και για τον Δημήτρη Πινακά, ο οποίος προσπαθεί να… τραβήξει την Λάρισα από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας του. Τα 4 από τα 5 γκολ που έχει σκοράρει έχουν δώσει βαθμούς στην ομάδα του, ενώ πέτυχε και ένα τιμητικό κόντρα στον Ολυμπιακό, ο οποίος φέρεται να παρακολουθεί την περίπτωσή του. Στα 19 του χρόνια έχει όλα τα φόντα μπροστά του, αρκεί να συνεχίσει προσγειωμένος και να δουλέψει ώστε να βελτιωθεί περισσότερο.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy