Ο Ουαγκέ κινδυνεύει να χάσει όλο το 2021

Πρόσωπο των ημερών έχει γίνει ο Σενεγαλέζος αμυντικός του ΠΑΟΚ, Μούσα Ουαγκέ, με τον σοβαρό τραυματισμό του στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας, αλλά και στην πατρίδα του, αφού αποτελεί μέλος της εθνικής ομάδας της χώρας του, όπως και στην Ισπανία, αφού ήρθε δανεικός από την Μπαρτσελόνα στον «Δικέφαλο του βορρά». Στον απροσδόκητα σοβαρό τραυματισμό του 22χρονου ποδοσφαιριστή αναφέρθηκε ο γιατρός του ΠΑΟΚ, Γιάννης Ράλλης, μιλώντας σε αθλητικό ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης, όπου εξήγησε την εικόνα που υπάρχει για το περιστατικό, πέντε μέρες μετά το συμβάν στο «Κλ. Βικελίδης» και τις δυσοίωνες προοπτικές που διαγράφονται για τον άτυχο ποδοσφαιριστή. Είπε συγκεκριμένα:

«Είναι σπάνιος ο τραυματισμός του, δεν το έχω ξαναζήσει στην καριέρα μου. Όπως προσγειώνεται το πόδι του στο έδαφος, λυγίζει εντελώς και χτυπάει στο δοκάρι. Διάφοροι μηχανισμοί έφεραν αυτόν το σοβαρό τραυματισμό του. Ήταν άσχημη η εικόνα του γονάτου από την αρχή που το είδαμε. Ήταν κάπως εκτός θέσης το γόνατο. Στην αρχή νομίζαμε ότι ήταν ένα κάταγμα, αλλά μέσα στα αποδυτήρια που τον εξετάσαμε, όσο αυτό ήταν εφικτό, το μυαλό μας έρχεται σε έναν αναμενόμενο τραυματισμό είτε στον έσω πλάγιο, είτε στον χιαστό» είπε αρχικά και συνέχισε: «Αμέσως του τοποθετήθηκε νάρθηκας στο γόνατο και στη συνέχεια υποβλήθηκε σε μαγνητική που έδειξε τα χειρότερα. Πονούσε πολύ, δεν μπορούσε να φανταστεί στην αρχή τι είχε πάθει. Ήξερε ότι είχε σοβαρό πρόβλημα. Το χτύπημα ακούστηκε. Επειδή είναι δανεικός από μεγάλη ομάδα, ήρθαμε αμέσως σε επικοινωνία με τους ανθρώπους της Μπαρτσελόνα και τους στείλαμε όλες τις εξετάσεις του παίκτη και το πως το αντιμετωπίζουμε. Ετοιμάζουμε όλες τις διαδικασίες για να μεταφερθεί εκεί για να κάνει το χειρουργείο».

Όσο για τη διαδικασία της αποκατάστασής του παίκτη, ο γιατρός του ΠΑΟΚ δήλωσε: «Υπάρχουν ιδιαιτερότητες, το πως θα ταξιδέψει στην Ισπανία, αφού δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις. Θα κάνει δύο επεμβάσεις. Ανησυχούμε πως θα είναι μετά το χειρουργείο. Το όφελος είναι ότι είναι σε μικρή ηλικία και δεν είχε πριν ιστορικό ιατρικό. Ένα χρόνο τουλάχιστον θα κάνει για να επιστρέψει ο Ουαγκέ στην ενεργό δράση. Γνωρίζει τη συμπαράσταση που έχει από τον κόσμο. Καταλαβαίνει ότι οι τραυματισμοί είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Στο σπίτι του είναι και ακολουθεί τη φαρμακευτική αγωγή. Το απόλυτα λογικό ήταν να έρθουν οι γιατροί του Άρη. Ο καθένας μας θα έκανε αυτό, όποιος και να ήταν».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy