Προειδοποίηση Pfizer: Ποιοι δεν πρέπει να κάνουν το εμβόλιο για τον Covid-19

Προειδοποίηση να μην κάνουν το εμβόλιο της Pfizer πολίτες με ιστορικό «σημαντικών» αλλεργικών αντιδράσεων εξέδωσε η βρετανική Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Υγειονομικών Προϊόντων (MHRA).

Συγκεκριμένα, μετά από την εκδήλωση αλλεργικών αντιδράσεων στο εμβόλιο από δύο μέλη προσωπικού του εθνικού συστήματος υγείας NHS που ήταν εκ των πρώτων που έλαβαν χθες το εμβόλιο, η βρετανική Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Υγειονομικών Προϊόντων (MHRA) προειδοποίησε πως το εμβόλιο μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για όσους έχουν σημαντικές αλλεργίες σε φάρμακα και τρόφιμα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του.

Η επικεφαλής της MHRA Δρ Τζουν Ρέιν, που εμφανίστηκε το πρωί ενώπιον κοινοβουλευτικής επιτροπής, είπε ότι τώρα που το εμβόλιο έχει αρχίσει να χορηγείται υπάρχει «επιτήρηση σε πραγματικό χρόνο».

 

Διαβεβαίωσε για ακόμα μία φορά πως παρά τη μεγάλη ταχύτητα στη διαδικασία έγκρισης του σκευάσματος της Pfizer από την υπηρεσία της, δεν υπήρξε καμία απόκλιση από τα αυστηρά διεθνή κριτήρια. Εξήγησε ότι αντί να ακολουθηθεί η συνηθισμένη διαδικασία σταδιακής έγκρισης, η MHRA έκανε όλες τις απαραίτητες επαληθεύσεις ταυτόχρονα.

insider.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy