Ο Μαραντόνα θα γίνει… χαρτονόμισμα

Μία γερουσιαστής της Αργεντινής έθεσε το θέμα απεικόνισης του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα σε χαρτονόμισμα και παρουσίασε την πρότασή της στο Κογκρέσο της χώρας. Η Νόρμα Ντουράνγκο έλαβε την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, προτείνοντας στην μία όψη του χαρτονομίσματος των 1.000 πέσος (σ.σ. 12,27 δολάρια) να απεικονίζεται το πρόσωπο του Μαραντόνα και στην άλλη πλευρά, να αναπαρίστανται ορισμένα από τα πιό διάσημα γκολ του «Ντιεγκίτο», όπως το «χέρι του Θεού».

«Η ιδέα δεν είναι μόνο να αποτίσουμε φόρο τιμής στο πιο σημαντικό είδωλό μας, αλλά και να σκεφτούμε το οικονομικό ζήτημα» είπε χαρακτηριστικά η Ντουράνγκο και πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι, όταν οι τουρίστες έρχονται εδώ, θα θέλουν να πάρουν ένα “Maradona” μαζί τους».

Ωστόσο, υπάρχει αντίδραση από μερίδα Αργεντινών, οι οποίοι θεωρούν ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο ίσως θα μπορούσε να εκληφθεί ως «νομιμοποίηση μίας παράνομης πράξης».

Η γερουσιαστής από την επαρχία Λα Πάμπα είπε ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί από τους νομοθέτες, οι οποίοι αναμένεται να εξετάσουν την πρότασή της στις αρχές του επόμενου έτους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy