Δεν αποκλείει το καθολικό lockdown, ο Υπ. Υγείας

Για την ώρα, είμαστε το μοναδικό κράτος στην ΕΕ, που δεν έχει επαναφέρει ολικό lockdown, είπε ο Υπουργός.

Οι διαπιστώσεις που προκύπτουν από τη μέχρι στιγμής ανάλυση των δεδομένων δεν επιτρέπουν χαλάρωση των μέτρων από τις 14 Δεκεμβρίου και μετά, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος, ωστόσο, υπογράμμισε πως αυτό τελεί υπό την αίρεση του Υπουργικού Συμβουλίου, που θα μελετήσει τα στοιχεία και θα καταλήξει στις τελικές αποφάσεις.

Σε ερώτηση αν υπάρχει περιθώριο για καθολικό lockdown, ο Υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε εκ νέου ότι «πάντοτε η προφύλαξη της Δημόσιας Υγείας ήταν εκείνο που καθοδηγούσε τους σχεδιασμούς μας και τις αποφάσεις που λαμβάναμε», σημειώνοντας ότι χωρίς να παραγνωρίζει το οικονομικό κόστος, εξίσου μεγάλο και σημαντικό θεωρεί ότι είναι το κοινωνικό και το ψυχολογικό κόστος, που έφερε η πανδημία στους πολίτες.

Ανέφερε, εξάλλου, ότι «στην 1η έξαρση της πανδημίας, οι γνώσεις μας για την πανδημία ήταν ελάχιστες και χρειαζόμασταν χρόνο, για να οργανωθούμε σωστά και να θωρακίσουμε το Σύστημα Υγείας», προσθέτοντας πως «γι’ αυτό και εφαρμόστηκε και στην Κύπρο lockdown, που σίγουρα ήταν καθοριστικό στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού».

Σημείωσε ακόμα ότι στο 2ο κύμα της πανδημίας, η προσπάθειά επικεντρώνεται στο να ελεγχθεί η επιδείνωση της κατάστασης, διατηρώντας την ίδια ώρα, τη λειτουργία της κοινωνίας και της οικονομίας.

«Για την ώρα, είμαστε το μοναδικό κράτος στην ΕΕ, που δεν έχει επαναφέρει ολικό lockdown, χωρίς ωστόσο, αυτό να σημαίνει ότι έχει αποκλειστεί ως επιλογή», τόνισε ο Υπουργός Υγείας.

Όπως συμπλήρωσε «προσπάθειά μας είναι να αντέξουμε όσο το δυνατό μεγαλύτερο διάστημα, χωρίς σκληρούς περιορισμούς ή/και lockdown, μέχρι να επιτευχθεί μεγάλο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy