Έκτακτο Υπουργικό για λήψη αποφάσεων για τα νέα μέτρα

163

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προέδρευσε απόψε στο Προεδρικό Μέγαρο σύσκεψης της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας για τον κορωνοϊό, στην παρουσία των Υπουργών Οικονομικών, Παιδείας, Εργασίας και Υγείας.

Κατά τη σύσκεψη ακούστηκαν εισηγήσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας υπό το φως της επιδημιολογικής εικόνας, όπως αυτή επικρατεί σήμερα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού άκουσε τις εισηγήσεις της συμβουλευτικής ομάδας, συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, για αύριο, 9 Δεκεμβρίου στις 10 το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Σίγμα, οι ανακοινώσεις των νέων μέτρων αναμένεται να γίνουν αύριο από τον Υπουργό Υγείας, ενώ τα μέτρα θα έχουν άμεση εφαρμογή, με επικρατέστερο σενάριο να τεθούν σε ισχύ την Παρασκευή.

Σημειώνεται ότι η Συμβουλευτική επιδημιολογική ομάδα κλήθηκε να μεταβεί στο Προεδρικό λόγω και των αποφάσεων που εκκρεμούν να ληφθούν, ενόψει και των ανακοινώσεων που πρέπει να γίνουν μέχρι την Παρασκευή.

«Θα δώσουμε εισηγήσεις, θα συζητηθεί η λογική μέσα από τις εισηγήσεις μας, θα ακούσουμε και τους προβληματισμούς των αρχών και θα δώσουμε μια αναλυτική επεξήγηση των επιδημιολογικών δεδομένων», είπε ο δρ Τσιούτης σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ ΠτΔ και Υπουργού Υγείας, της Υπουργού Εργασίας, του Υπουργού Οικονομικών και του Υπουργού Παιδείας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy