Επιστολή στον Υπουργό Υγείας από τις ομάδες της Επίλεκτης κατηγορίας

206

Διαβάστε αυτούσια την επιστολή που στάλθηκε από τα σωματεία της Επίλεκτης Κατηγορίας προς τον Υπουργό Υγείας.

Η επιστολή:

Κύριο Κωνσταντίνο Ιωάννου
Υπουργό Υγείας
Υπουργείο Υγείας

Έντιμε κύριε Υπουργέ,

Απευθυνόμαστε σε εσάς, μέσω της παρούσας επιστολής, εκπροσωπώντας τα 16 σωματεία της Επίλεκτης Κατηγορίας, θέλοντας να εκδηλώσουμε σε εσάς τη θερμή μας παράκληση όπως δώσετε ξεκάθαρες και σαφείς οδηγίες, για την άμεση επανέναρξη των προπονήσεων και των αγώνων  στην Επίλεκτη Κατηγορία.

Παρακολουθήσαμε, τις προηγούμενες μέρες, με μεγάλη αγωνία τις ανακοινώσεις σας, σχετικά με τα νέα μέτρα που έχουν ληφθεί για την άμεση αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας. Προς μεγάλη μας έκπληξη είδαμε το πρωτάθλημα της Επίλεκτης Κατηγορίας, της δικής μας κατηγορίας, αν και είναι ένα πρωτάθλημα της ΚΟΠ, να μένει εκτός των σχετικών ανακοινώσεων, την ίδια στιγμή που η Β΄ και Γ΄ Κατηγορία (επίσης πρωταθλημάτων της ΚΟΠ) να ξεκινούν κανονικά τόσο προπονήσεις όσο και αγώνες.

Είναι διάχυτο το αίσθημα, ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές αλλά και σε παράγοντες ότι τύχαμε μιας άδικης και άνισης αντιμετώπισης ως Επίλεκτη Κατηγορία και δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε και να κατανοήσουμε το «γιατί».

Ως Αθλητικά Σωματεία που συμμετέχουμε στο Πρωτάθλημα της Επίλεκτης Κατηγορίας, με την επιστροφή μας στα γήπεδα, μετά την πολύμηνη διακοπή του Πρωταθλήματος, τηρήσαμε σχολαστικά όλες τις οδηγίες και το πρωτόκολλο υγείας της ΚΟΠ, γιατί αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντική είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Σημειώνουμε, επίσης,  ότι  διεξάγουμε  προπονήσεις και αγώνες  σε γήπεδα τα οποία έχουν ελεγχθεί και εγκριθεί από την ΚΟΠ, ενώ οι αγώνες μας διαιτητεύονται από διαιτητές της ΚΟΠ.

Την ίδια στιγμή αξίζει να αναφέρουμε, ότι στην Επίλεκτη Κατηγορία αγωνίζονται νεαροί ποδοσφαιριστές, οι οποίοι καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια για να βελτιωθούν και να εξελιχθούν σε ποδοσφαιρικό και αγωνιστικό επίπεδο, έτσι ώστε να είναι σε θέση, να προχωρήσουν και να ανελιχθούν  στις πιο πάνω κατηγορίες. Με  την  απόφασή σας να τους κρατήσετε εκτός γηπέδων, με άγνωστο το πότε ή εάν θα ξαναγυρίσουν στα γήπεδα, τοποθετείται ένα αξεπέραστο εμπόδιο στην ανέλιξή τους! Η αποχή από τους αγωνιστικούς χώρους τους στερεί τη δυνατότητα να παλέψουν για ένα καλύτερο μέλλον. Ας αναλογιστείτε την ασφάλεια και υγεία, των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στην κατηγορία μας, των οποίων η συνεχής αποχή από τις προπονήσεις, θα οδηγήσει σε τραυματισμούς, όταν τους επιτραπεί και πάλι να επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση.  Η απόφαση να τους κρατήσετε μακριά από τα γήπεδα, τους αποθαρρύνει, τους κάνει να χάνουν το κίνητρό τους, βλέποντας τα υπόλοιπα Πρωταθλήματα να ξεκινούν και εμάς να παραμένουμε στην αδράνεια.

Κύριε Υπουργέ,

Τα Σωματεία που συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα Επίλεκτης Κατηγορίας, είναι τα ζωντανά κύτταρα της κοινωνίας μας, κύτταρα υγιούς αθλητικής απασχόλησης και προαγωγής προτύπων στους νέους,  μέσα στις κοινότητες. Είναι εκείνα τα Σωματεία, που αποτελούν χώρο συνάντησης των προσφύγων από τα  κατεχόμενα χωριά μας. Είναι Σωματεία που βασίζονται στην εθελοντική προσφορά και αγάπη μιας μερίδας ανθρώπων που αγαπούν το ποδόσφαιρο και μπορούν να επιβιώνουν μέσα από αυτό.   Η απόφαση σας να τα  κρατήσετε σε αδράνεια, την ίδια στιγμή που οι υπόλοιπες κατηγορίες συνεχίζουν, δυστυχώς τα οδηγεί στον μαρασμό και στο κλείσιμο.

Σας απευθύνουμε θερμή παράκληση, όπως λάβετε σοβαρά υπόψιν όλα όσα έχουμε προαναφέρει και εξετάσετε το αίτημά μας, για άμεση επανέναρξη τον προπονήσεων και των αγώνων στη Επίλεκτη Κατηγορία. Είμαστε έτοιμοι να ακολουθήσουμε κάθε οδηγία σας και να εφαρμόσουμε  πιστά κάθε πρωτόκολλο που θα διασφαλίζει τη δημόσια υγεία και θα επιτρέπει και σε εμάς την επανένταξη των προπονήσεων και του Πρωταθλήματός μας.

Σίγουροι για θετική ανταπόκριση θα περιμένουμε την απάντησή σας.

Με εκτίμηση,

Τα σωματεία της Επίλεκτης Κατηγορίας

Α.Ε.Π Πολεμιδιών
ΑΕΚ Κοράκου
ΑΕΝ Αγ. Γεωργίου Βρυσούλλων
ΑΠΕΑ Ακρωτηρίου
ΑΣΠΙΣ Πύλας
ΑΤΛΑΣ  Αγλαντζιάς
ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ FC
ΔΟΞΑ Παλιομέτοχου
ΕΘΝΙΚΟΣ  Λατσιών
ΘΟΙ/ΑΕΚ  Λειβαδιών
ΚΕΔΡΟΣ Αγ. Μαρίνας
ΚΟΡΝΟΣ FC
OΛΥΜΠΟΣ Ξυλοφάγου
ΟΡΦΕΑΣ Λευκωσίας
ΠΡΟΟΔΟΣ Καϊμακλίου
ΦΟΙΝΙΚΑΣ Αγ. Μαρίνας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1.    Δ.Σ. ΚΟΠ
2.    Δ.Σ. ΣΤΟΚ
3.    Δ.Σ. ΚΟΑ
4.    ΠΑΣΠ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy