Ανοίγει ο δρόμος της Formula 1 για τον Μικ Σουμάχερ

160

Η ώρα που η Formula 1 θα υποδεχτεί ξανά έναν Σουμάχερ φαίνεται ότι πλησιάζει. Ο γιος του Μίκαελ, Μικ, βρίσκεται αυτή τη στιγμή πρώτος στη βαθμολογία οδηγών στη Formula 2 και πλησιάζει στο να πάρει ένα πρωτάθλημα, αν οι επόμενοι δύο αγώνες που απομένουν για τη λήξη της σεζόν πάνε καλά. Ωστόσο ο βασικός αντίπαλός του, Κάλουμ Ίλοτ, αποκάλυψε μέσω των κοινωνικών δικτύων ότι δεν θα τρέξει στη Formula 1 το 2021.

Ο Βρετανός οδηγός είχε συνδεθεί με διάφορες θέσεις της Formula 1 για το 2021, όπως της Haas και της Alfa Romeo. Του είπαν ωστόσο, ότι δεν θα προωθηθεί στην κορωνίδα των μηχανοκίνητων σπορ σε οποιαδήποτε περίπτωση, ακόμη κι αν πάρει πρωτάθλημα και αυτό δείχνει ότι ο Μικ Σουμάχερ, κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι εκείνος που θα φτάσει στο πολυπόθητο όνειρο. Ο Ίλοτ δήλωσε ότι απογοητεύτηκε από αυτό, αλλά έχει μπροστά του έναν στόχο που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του τίτλου οδηγών στη Formula 2. Αυτή τη στιγμή, όπως προείπαμε, βρίσκεται δεύτερος.

Η διαφορά του με τον πρώτο Μικ Σουμάχερ είναι 14 βαθμοί και αν τελικά τον περάσει στους δύο αγώνες που απομένουν για τη λήξη της σεζόν και πάρει το πρωτάθλημα, δεν θα μπορέσει να συμμετέχει για δεύτερη φορά στη Formula 2! Οι κανόνες λένε ότι οι πρωταθλητές δεν γίνεται να παραμείνουν στην ίδια κατηγορία οπότε ή προωθούνται για τη Formula 1, ή ψάχνουν για… αλλού. Στην προκειμένη περίπτωση αν ο Ίλοτ το πάρει το πρωτάθλημα του έχουν πει ότι δεν θα ανέβει στην F1, συνεπώς αναγκαστικά θα κοιτάξει για άλλες κατηγορίες. Θεωρείται πιθανό πάντως το πρωτάθλημα να παέι στον Μικ Σουμάχερ. Αν γίνει έτσι, ο Ίλοτ θα έχει τη δυνατότητα να τρέξει για ακόμη μια σεζόν στη Formula 2.

gazzetta.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy