Άντρια Ευστρατίου: “Όνειρο μου η κλήση στην Εθνική ομάδα, μόνο με σκληρή δουλειά γίνεσαι καλύτερη”

Μέχρι στιγμής έχει πέντε συμμετοχές στο Γυναικείο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου με την ομάδα του Απόλλων Ladies. Αγωνίζεται στη θέση του δεξιού μπακ και αποτελεί από το 2017 μέλος του ρόστερ της πρώτης ομάδας. Ο λόγος για τη 15χρονη Άντρια Ευστρατίου, γεννήθηκε στις 26 Ιανουαρίου το 2005. Αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις στο πρωτάθλημα και αγωνίζεται με τον αριθμό 26 στην πλάτη και έχει συμπληρώσει 217 αγωνιστικά λεπτά.

Η Άντρια μίλησε αποκλειστικά στην ιστοσελίδα μας και μάθαμε πολλά για την ενασχόληση της με το Ποδόσφαιρο.

Πάμε λοιπόν να τη γνωρίσουμε.

Άντρια, καταρχήν να σου ευχηθούμε ότι καλύτερο πάντα με υγεία. Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με το Ποδόσφαιρο, πως έγινε αυτό; Σε ποια ηλικία ήσουν και πως έφτασες να παίζεις στο Γυναικείο πρωτάθλημα και με την πρώτη ομάδα των Ladies

Ξεκίνησα να παίζω με το ποδόσφαιρο όταν ήμουν 10 χρονών στην ακαδημία του Απόλλων Ladies. Ακολούθως μετά από περίπου τρία χρόνια άρχισα προπονήσεις με την πρώτη ομάδα των Ladies και εντάχθηκα στο ρόστερ της ομάδας επίσημα το 2017. Από μικρή έπαιξα σε διάφορες θέσεις και κατέληξα να αγωνίζομαι στα δεξιά της άμυνας, αυτό που ονομάζουμε δεξί μπακ.

Πόσο δύσκολο είναι για ένα κορίτσι στην Κύπρο να ασχοληθεί με το Ποδόσφαιρο;

Το Γυναικείο ποδόσφαιρο στην Κύπρο δεν είναι αναπτυγμένο όπως στο εξωτερικό, το τελευταίο διάστημα έχουν ξεκινήσει κάποια βήματα για να έχει την κατάλληλη ανάπτυξη αφού δημιουργήθηκαν πρωταθλήματα κοριτσιών Κ17. Σε άλλες χώρες το να παίξει ένα κορίτσι ποδόσφαιρο δεν έχει τις δυσκολίες που θα υπάρξουν στην Κύπρο. Από πλευράς μου κάνω τα πάντα, χωρίς να βρεθεί κάτι να μου στερήσει αυτό που αγαπώ, όσο δύσκολο και να είναι για να παίζω. Όλες οι Κύπριες ποδοσφαιρίστριες κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να προσελκύσουν περισσότερο το ενδιαφέρον του κόσμου για να προωθηθεί όσο γίνεται περισσότερο το Γυναικείο ποδόσφαιρο.

Άντρια, από ότι γνωρίζουμε είσαι μαθήτρια στην Α΄ Λυκείου. Πόσο δύσκολο είναι να συνδυάζεται το σχολείο με τον αθλητισμό, οι προπονήσεις με τα μαθήματα;

Προσωπικά για μένα αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Πρέπει να είμαι στις προπονήσεις να δουλεύω και παράλληλα να προσπαθώ στο σχολείο και στα μαθήματα μου. Τόσο το σχολείο και η μόρφωση μου, όσο και οι προπονήσεις στο άθλημα που αγαπώ είναι εξίσου σημαντικά για αυτό προσπαθώ να συνδυάζω όσο το δυνατό καλύτερα.

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι, συμβαδίζουν με τους στόχους της ομάδας σου;

Προσωπικός μου στόχος είναι να βελτιώνομαι συνεχώς μέσα από τη σκληρή δουλειά χωρίς μεγάλα λόγια. Όνειρο μου να μπορέσω κάποια στιγμή να είμαι στην κλήση της Εθνικής ομάδας. Οι στόχοι της ομάδας μου είναι η κατάκτηση του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου και γενικά κάθε χρόνο να ανεβάζουμε πιο ψηλά την ομάδα μας.

Παρακολουθείς γενικά ποδόσφαιρο Κύπρο και εξωτερικό; Ποια ομάδα του εξωτερικού υποστηρίζεις; Ποιον ποδοσφαιριστή/ια θαυμάζεις;

Παρακολουθώ αρκετά παιχνίδια τόσο του Κυπριακού πρωταθλήματος, όσο και του εξωτερικού. Η ομάδα που υποστηρίζω είναι η Μπαρτσελόνα και ο αγαπημένος μου ποδοσφαιριστής είναι ο Λιονέλ Μέσι και από το Γυναικείο η Lieke Martens.

Κλείνοντας Άντρια, ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στα νεαρά κορίτσια που θέλουν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο.

Όσα κορίτσια ασχολούνται με το ποδόσφαιρο να μην σταματήσουν ποτέ τη σκληρή δουλειά, να έχουν το απαιτούμενο πάθος για αυτό που αγαπούν γιατί μόνο με σκληρή δουλειά θα προχωρήσουν μπροστά. Για όσα κορίτσια θέλουν να ασχοληθούν να μην διστάσουν και να το δοκιμάσουν, αφού το Γυναικείο ποδόσφαιρο τώρα αναπτύσσεται στην Κύπρο και ίσως τους δοθούν μεγάλε ευκαιρίες, όπως και εμάς που ήδη αγωνιζόμαστε. Είμαστε το μέλλον του Γυναικείου ποδοσφαίρου στην Κύπρο.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy