Στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός η ονοματοδοσία του νέου γηπέδου

Ο επόμενος κύκλος επαφών ανάμεσα σε Δήμο Αθηναίων, Ερασιτέχνη και ΠΑΕ για τις διμερείς συμβάσεις κι όσα αφορούν τη χρήση και τη λειτουργία του ποδοσφαιρικού γηπέδου και το μεγάλο έσοδο που “καρπώνεται” η ΠΑΕ από την ονοματοδοσία.

Μετά τις υπογραφές της περασμένης Παρασκευής (20/11) ανάμεσα σε όλους όσοι εμπλέκονται συνολικά στη “Διπλή Ανάπλαση”, πάνω στο μνημόνιο συναντίληψης και συνεργασίας ξεκινούν τα επόμενα βήματα για το μεγαλύτερο πρότζεκτ των τελευταίων 30 ετών στο Δήμο Αθηναίων, στο οποίο βεβαίως περιλαμβάνονται και οι νέες γηπεδικές εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Κι ενδεχομένως μελλοντικά (και) της “πράσινης” ΚΑΕ, αναλόγως με το τι θα συζητηθεί και θα συμφωνηθεί ανάμεσα σε Δήμο, Ερασιτέχνη και ΚΑΕ για το κλειστό γήπεδο μπάσκετ.

Σε πρώτη φάση πάντως -κι ενώ “τρέχουν” οι διαδικασίες για τις μελέτες του πρότζεκτ- οι τρεις πλευρές που εμπλέκονται άμεσα με το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο (Δήμος Αθηναίων, Ερασιτέχνης και ΠΑΕ Παναθηναϊκός) θα πρέπει εντός των επόμενων εβδομάδων να προχωρήσουν σε διμερείς συμφωνίες πάνω σε όλα όσα αφορούν τη χρήση και τη λειτουργία του ποδοσφαιρικού γηπέδου.

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ 99 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ

Το νέο γήπεδο, που θα ανήκει στο Δήμο Αθηναίων, θα παραχωρηθεί για 99 χρόνια στον Ερασιτέχνη, ο οποίος με τη σειρά του θα προχωρήσει με τη ΠΑΕ σε μία πολυετή σύμβαση χρήσης του. Έναντι ενός φιξ ποσού το χρόνο, το οποίο θα συμφωνηθεί ανάμεσα σε Α.Ο. και ΠΑΕ και πιθανότατα θα χρειαστεί (και) αυτό να “περάσει” από τη Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη.

Επίσης, η ΠΑΕ θα χρειαστεί να συνάψει σύμβαση με το Δήμο Αθηναίων, για την “ενοικίαση” (επίσης έναντι ενός συγκεκριμένου ποσού ετησίως) δικαιωμάτων επί των εμπορικών χρήσεων (που θα επιλέξει), εντός κι εκτός του γηπέδου.

Και το μνημόνιο που υπεγράφη την Παρασκευή (20/11) αναφέρει ξεκάθαρα πως “…τα έσοδα, από κάθε μορφής εμπορικές λειτουργίες του γηπέδου, κατανέμονται μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του Δήμου Αθηναίων”.

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑΣ
Αυτό εντούτοις, που “κρατάει” η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ως επί της ουσίας “ενοικιάστρια” του ποδοσφαιρικού γηπέδου, είναι τα δικαιώματα επί της ονοματοδοσίας. Τα έσοδα, δηλαδή, από το “όνομα” που θα δοθεί στο νέο γήπεδο -έπειτα από συμφωνία που θα γίνει με κάποια εταιρία- θα πάνε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Επ’ αυτού έχουν ήδη γίνει προεργασίας απ’ την ιδιοκτησία του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού κι αφού ολοκληρωθούν κι αποτυπωθούν σε πρώτη φάση όλοι οι όροι στις συμβάσεις που θα κάνει με τον Ερασιτέχνη και το Δήμο Αθηναίων, θα αρχίσουν πλέον να “τρέχουν” οι επαφές με ενδιαφερόμενες εταιρίες για το όνομα του ποδοσφαιρικού γηπέδου στο Βοτανικό.

 

sport24.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy