Ήρθε η πρώτη νίκη σε ντέρμπι για την ΑΕΛ!

Τη νίκη στο ντέρμπι πήρε η ΑΕΛ με γκολ του Μάε στο 66΄κόντρα στην Ανόρθωση στο σημερινό(22/11) ντέρμπι του Τσιρείου που την ανεβάζει στη βαθμολογία και της δίνει την πρώτη νίκη σε ντέρμπι τη φετινή σεζόν.

Πολύ καλά μπήκε η ΑΕΛ στον αγώνα και μόλις στο 2΄βρήκε την πρώτη της ευκαιρία με τον Αβραάμ να σουτάρει και τον Λόρια να αποκρούει. Οι “γαλαζοκίτρινοι” έδειξαν ότι είναι αυτοί που θα προσπαθούσαν περισσότερο και στο 7΄ο Ριέρα έκανε το σουτ με τον Λόρια και πάλι να είναι εκεί και να σταματά το σουτ του. Ο ρυθμός του αγώνα ήταν καλός με την ΑΕΛ να έχει την κατοχή και να είναι αυτή που προσπαθούσε περισσότερο να απειλήσει.

Η πρώτη τελική για την Ανόρθωση ήρθε στο 32΄όταν μετά από κόρνερ του Καλτσά η κεφαλιά του Μανιά πέρασε έξω. Στο 34΄είχαμε τη μεγάλη ευκαιρία και πάλι για την ΑΕΛ με τον Τόρες να σεντράρει από δεξιά τον Αβραάμ να μην πιάνει όπως ήθελε την κεφαλιά που πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 36΄ο Αντωνίου έδιωξε με κεφαλιά σε κόρνερ πριν μπει  στη φάση ο Ελουντού, ενώ το μόνο που είχαμε πριν από τη λήξη του ημιχρόνου ήταν ένα απευθείας φάουλ του Αβραάμ στο 39΄που κόντραρε στο τείχος και πέρασε σε κόρνερ. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 0-0 με την ΑΕΛ να έχει την κατοχή αλλά και τις ευκαιρίες.

Με δύο αλλαγές ξεκίνησε στην επανάληψη η Ανόρθωση με τους Κβιτάλια και Κορέια να παίρνουν τις θέσεις των Σελίν και Μανιά. Η Ανόρθωση μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα, πήρε την κατοχή και στο 59΄ο Καλτσάς πήρε το δυνατό σουτ αλλά ο Βοζίνια τον σταμάτησε και στη συνέχεια μετά το κόρνερ μια κεφαλιά Βοργκτς πέρασε παράλληλα από την εστία. Τα δεδομένα στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά του αγώνα είχαν αλλάξει προς το μέρος των φιλοξενούμενων.

Στο 62΄τεράστιο λάθος του διαιτητή αλλά και του επόπτη γραμμή αφού δεν είδαν το χέρι που έκανε ο αμυντικός της Ανόρθωσης μέσα στην περιοχή και δόθηκε φάουλ εκτός περιοχής το οποίο εκτέλεσε ο Μάε και έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Στο 65΄τρίτη αλλαγή για την Ανόρθωση με τον Χουσμπάιερ να παίρνει τη θέση του Ντορ Μίχα.

Στο 66΄ο Τόρες από πλάγια μπήκε στην περιοχή ξεπέρασε τον Σίντεφέλντ, η μπάλα έφτασε στον Μαέ που γύρισε σούταρε και σκόραρε κάνοντας το 1-0 για την ΑΕΛ. Η Ανόρθωση σκόραρε στο 69΄αλλά το γκολ δόθηκε οφσάιντ. Στο ίδιο λεπτό είχαμε και αλλαγή με τον Χριστοφή να πάιρνει τη θέση του Καλτσά. Στο 71΄έγινε η πρώτη αλλαγή για την ΑΕΛ με τον Έουλερ να επανεμφανίζεται και να παίρνει τη θέση του Αβράαμ. Στο 72΄το πλασέ του Ελουντού ήταν αδύναμο και πήγε στην αγκαλιά του Βοζίνια.

Στο 75΄και στο 77΄είχαμε δύο αλλαγές μία για κάθε ομάδα με τους Μαργκάσα να παίρνει τη θέση του Ελουντού, ενώ για την ΑΕΛ βγήκε ο Ριέρα και μπήκε ο Αντάμοβιτς. Διπλή αλλαγή για την ΑΕΛ στο 84΄με τους Μπάμπιτς και Τεσέιρα να μπαίνουν στις θέσεις των Τόρες και Αντωνίου. Στο 87΄μια κεφαλιά του Κβιτάλια πέρασε πολύ έξω, ενώ οι φιλοξενούμενοι πίεζαν για την ισοφάριση.

Τα τρία λεπτά καθυστερήσεων δεν έφεραν κάτι το αξιόλογο με την ΑΕΛ να κρατά το υπέρ της προβάδισμα και να παίρνει την πρώτη της νίκη σε ντέρμπι με 1-0 κόντρα στην Ανόρθωση.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy