Χριστίνα Κυριακίδη: “Στόχος μου να παίξω στην Εθνική, το Ποδόσφαιρο είναι και για τα κορίτσια”

Μια ευκαιρία που της δόθηκε ήταν αρκετή για να την κάνει να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Άρπαξε αυτή την ευκαιρία από τα μαλλιά και πλέον αγωνίζεται στο Γυναικείο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου έχοντας μπροστά της όλο τον χρόνο για να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει.

Ο λόγος για τη 15χρονη Χριστίνα Κυριακίδη που αγωνίζεται με την ενοποιημένη φέτος ομάδα της Νέας Σαλαμίνας και Pyrgos F.C. Τη φετινή σεζόν μέχρι στιγμής έχει πετύχει και δύο τέρματα με την ομάδα της αφού της αρέσει να παίζει στην επίθεση.

Η Χρίστινα μίλησε αποκλειστικά στην ιστοσελίδα μας και μάθαμε πολλά για την ενασχόληση της με το Ποδόσφαιρο.

Πάμε λοιπόν να τη γνωρίσουμε.

Χριστίνα, καταρχήν να σου ευχηθούμε ότι καλύτερο πάντα με υγεία. Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με το Ποδόσφαιρο, πως έγινε αυτό;

Ήταν ένα απόγευμα όταν πήγα να δω κάποια προπόνηση του αδελφού μου που προπονείτο σε κάποια Ακαδημία. Αυτό μου άρεσε και πήγαινα συχνά και στο τέλος των προπονήσεων ο προπονητής με έβαζε να παίξω δίτερμα με τα αγόρια της ομάδας του αδελφού μου. Κατάλαβα ότι ήθελα να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο και ξεκίνησα παρά τις αντιδράσεις που είχα από τους γονείς μου.

Σε ποια ηλικία ήσουν και πως έφτασες να παίζεις στο Γυναικείο πρωτάθλημα με την ομάδα της Νέας Σαλαμίνας;

Ήμουν στην ηλικία των 12 χρόνων και έγινα μέλος της Ακαδημίας Barcelona Football Academy που είχε τότε ομάδα κοριτσιών και από εκεί άρχισαν όλα. Θα ήθελα στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω τον προπονητή μου Παναγιώτη Βαρέλλα αλλά και την προπονήτρια μου Βικτώρια Ζαμπά που μου έδωσαν την ευκαιρία να παίξω ποδόσφαιρο. Στη συνέχεια έπαιξα αρκετά παιχνίδια με τη Γυναικεία ομάδα της Barcelona F.A, όπου την ίδια χρονιά πήραμε το πρωτάθλημα, ενώ την επόμενη χρονιά πήραμε το Κύπελλο και αγωνίστηκα στον τελικό.

Ακολούθως όταν η ομάδα μετονομάστηκε σε P.L.W F.C πήρα την ευκαιρία να είμαι στην ομάδα και γι αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Λάκη Γενεθλίου πρόεδρο της ομάδας που με εμπιστεύτηκε και μου έδωσε αυτή την ευκαιρία. Τη φετινή χρονιά έγινε η ενοποίηση και έτσι συνεχίζω να είμαι μέλος της ενοποιημένης ομάδας της Νέας Σαλαμίνας και Pyrgos Limassol Women F.C.

Μας ανέφερες ότι όταν ξεκίνησες είχες αντιδράσεις από τους γονείς σου. Πόσο δύσκολο είναι για ένα κορίτσι στην Κύπρο να ασχοληθεί με το Ποδόσφαιρο;

Στην Κύπρο για ένα κορίτσι είναι παρά πολύ δύσκολο να παίξει ποδόσφαιρο γιατί έχουμε την νοοτροπία να πιστεύουμε ότι είναι ανδρικό άθλημα αλλά για εμένα δεν είναι καθόλου έτσι . Το ποδόσφαιρο είναι και για τα κορίτσια . Θυμάμαι όταν ξεκίνησα οι αντιδράσεις των γονιών ήταν έντονες λέγοντας μου ότι αυτό το άθλημα δεν ήταν για κορίτσια και με παρέπεμπαν στον χορό και στο πιάνο.

Χριστίνα από ότι γνωρίζουμε είσαι μαθήτρια στην Α΄ Λυκείου. Πόσο δύσκολο είναι να συνδυάζεται το σχολείο με τον αθλητισμό, οι προπονήσεις με τα μαθήματα;

Το να συνδυάζεις το σχολείο με τον αθλητισμό είναι αρκετά δύσκολο γιατί οι υποχρεώσεις του σχολείου είναι αρκετά απαιτητικές και ο χρόνος είναι πολύ περιορισμένος . Όμως όταν αγαπάς αυτό που κανείς βρίσκεις χρόνο για τα πάντα.

Ποιοι είναι οι προσωπικοί στου στόχοι και ποιοι οι στόχοι της ομάδας σου;

Προσωπικός μου στόχος είναι να βελτιώνομαι μέρα με τη μέρα περισσότερο για να γίνω βασικός στέλεχος στην ομάδα μου. Επίσης στο μέλλον θέλω να εκπροσωπήσω την Εθνική Ομάδα Γυναικών της Κύπρου. Στόχος της ομάδας μου είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και να παίξουμε στην Ευρώπη.

Παρακολουθείς γενικά ποδόσφαιρο Κύπρο και εξωτερικό; Ποια ομάδα του εξωτερικού υποστηρίζεις; Ποιον ποδοσφαιριστή/ια θαυμάζεις;

Μου αρέσει πολύ να παρακολουθώ ποδόσφαιρο όμως περισσότερο προτιμώ το Κυπριακό και λίγα παιχνίδια του εξωτερικού από Champion League. Ο αγαπημένος μου ποδοσφαιριστής είναι ο Christiano Ronaldo.

Θαυμάζω δύο Κύπριες ποδοσφαιρίστριες για δύο ξεχωριστούς λόγους. Η μια είναι πρότυπο για μένα και ελπίζω κάποια στιγμή να της μοιάσω, είναι η Χριστιάνα Σολωμού και η άλλη είναι αυτή που με δίδαξε που με έκανε να αγαπήσω το ποδόσφαιρο και εξίσου μια παρά πολύ καλή ποδοσφαιρίστρια που θα έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, είναι η Βικτώρια Ζαμπά.

Κλείνοντας Χριστίνα ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στα νεαρά κορίτσια που θέλουν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο.

Η συμβουλή μου για τα κορίτσια που θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο είναι να απαλλαχτούν από κάθε ενδοιασμό και φόβο που έχουν και να το δοκιμάσουν. Είμαι σίγουρη ότι θα τους αρέσει γιατί το ποδόσφαιρο είναι μαγεία για το κάθε φύλο ξεχωριστά.

Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που με την σειρά τους ο καθένας με έσπρωξε προς αυτό και ιδιαίτερα την οικογένεια μου που με στηρίζει κάθε Κυριακή, είναι δίπλα μου και με καμαρώνει. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου Lauren Fasot που με εμπιστεύεται και που μου έδωσε και μου δίνει την ευκαιρία να ζω το όνειρο μου.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy