Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες και έντονα καιρικά φαινόμενα

123

Σε ισχύ από χθες Παρασκευή στις 16.00 μέχρι και σήμερα Σάββατο στις 14.00 βρίσκεται κίτρινη προειδοποίηση από μετεωρολογική για έντονα καιρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με την προειδοποίηση που εξέδωσε χθες η μετερωρολογική:

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙ∆ΕΣ ΕΝ∆ΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ, ΕΝΩ ΑΥΡΙΟ (σήμερα) ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. Η ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ ∆ΥΝΑΤΟ ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ 35 ΧΙΛΙΟΣΤΑ ΑΝΑ ΩΡΑ, ΕΝΩ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΧΑΛΑΖΙ.

Πιο αναλυτικά, το σύστηµα χαµηλής πίεσης, που επηρεάζει την περιοχή, υποχωρεί σταδιακά από σήµερα το απόγευµα.

Σήµερα, περίοδοι µε ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, ενώ αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι.

Το απόγευµα σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως ανατολικοί και τοπικά µέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, ενώ σε βόρειες και ανατολικές περιοχές τοπικά ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη, αλλά στα βόρεια και στα ανατολικά µέχρι ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και γύρω στους 12 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά αρχικά παροδικά αυξηµένες νεφώσεις, στα ανατολικά, δυνατό να δώσουν µεµονωµένες βροχές. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά µέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς και παροδικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και γύρω στους 6 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, ενώ σταδιακά θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες, κυρίως ψηλές, νεφώσεις. Τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το απόγευµα και το βράδυ τοπικά αυξηµένες νεφώσεις πιθανό να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο την Κυριακή και µη αξιόλογη µεταβολή στη συνέχεια, για να κυµανθεί λίγο πιο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές, τουλάχιστον στο εσωτερικό και στα ορεινά.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy