Λεμεσός: Τους έλειψαν τα τεστ και έκλεισε το χημείο, περιμένει ο κόσμος

Έκλεισε το μεσημέρι, λόγω εξαντλήσεως των τεστ, το μοναδικό χημείο που διενεργεί τη μοριακή εξέταση PCR για τον κορωνοϊό στη Λεμεσό. Οι εργαζόμενοι, προκειμένου να εξασφαλίσουν το απαραίτητο πιστοποιητικό για να μπορούν να μετακινούνται για την εργασία τους, εφόσον εμπίπτουν στη λίστα με τις εξαιρέσεις που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, είναι υποχρεωμένοι να υποβληθούν στη σχετική εξέταση.

Το πρωί έξω από το χημείο σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές, επί της λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού, όπου βρίσκεται. Το μεσημέρι τα τεστ εξαντλήθηκαν έτσι το χημείο έκλεισε χωρίς να ικανοποιήσει τους πολίτες.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας, δόθηκαν επιπλέον τεστ προκειμένου να συνεχιστεί η δειγματοληψία, το χημείο, όμως, δεν άνοιξε, τουλάχιστον επί του παρόντος.

Στο μεταξύ συνεχίζεται σήμεραη προσέλευση εργαζομένων στα εργαστήρια που βρίσκονται στη Λάρνακα και στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου για να  υποβληθούν σε μοριακή εξέταση για κορωνοϊό ώστε να μπορούν να μετακινούνται από και προς τις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι παρά την έντονη βροχόπτωση, που παρατηρήθηκε από το πρωί σε αρκετές περιοχές της Λάρνακας και της ελεύθερης Αμμοχώστου, εντούτοις αρκετοί εργαζόμενοι που εμπίπτουν στις κατηγορίες εξαιρέσεων για μετακίνηση από και προς τις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, μετέβησαν σε συγκεκριμένα σημεία που έχουν υποδειχθεί από το Υπουργείο Υγείας, για να υποβληθούν σε μοριακή εξέταση για κορωνοϊό (PCR test), αφού σύμφωνα με το Διάταγμα του Υπουργείου πρέπει να προσκομίσουν αρνητικό αποτέλεσμα. Οι εξεταζόμενοι προσκομίζουν απαραίτητα τη Βεβαίωση Εργοδότη.

Υπενθυμίζεται ότι στη Λάρνακα λειτουργεί ένα κέντρο δειγματοληψίας, ενώ στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου τρία και, συγκεκριμένα, σε Λιοπέτρι, Αυγόρου και Ξυλοφάγου.

Στην Πάφο δεκάδες εργαζόμενοι συνέρεαν από το πρωί στο εργαστήριο που βρίσκεται στη Γεροσκήπου για να υποβληθούν σε δειγματοληπτική εξέταση για κορωνοϊό (PCR test), ώστε να μπορούν να μετακινούνται για επαγγελματικούς λόγους από και προς την επαρχία Πάφου.

Αρχικά διενεργήθηκαν 450 τεστ, ωστόσο, λόγω αυξημένης ζήτησης από πλευράς πολιτών, η δειγματοληψία που ξεκίνησε στις 08:00, διακόπηκε για λίγα λεπτά και μετά τις 10:30 μετά από τη μικρή παύση επανάρχισε. Οι ενδιαφερόμενοι που μετακινούνται από και προς τις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου είναι εκατοντάδες στην Επαρχία Πάφου, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί συνωστισμός.

Στη σκηνή κλήθηκαν και μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου για την επιβολή της τάξης και την τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των ενδιαφερομένων. Πολίτες διαμαρτυρήθηκαν στο ΚΥΠΕ για τα τεστ που εξαντλήθηκαν και για τη διακοπή της εξέτασης για μικρό χρονικό διάστημα και απηύθυναν έκκληση όπως καθοριστούν και άλλα σημεία για τη διενέργεια της δειγματοληψίας για τους μετακινούμενους εργαζόμενους, ώστε να διευκολυνθούν και να μην παρατηρείται συνωστισμός.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας ( ΟΚΥπΥ) Χαράλαμπο Χαριλάου, η εξέταση που διενεργείται σε όλες τις πόλεις αφορά εξεταζόμενους που θα πρέπει να εξετάζονται στην πόλη διαμονής τους, προσκομίζοντας απαραίτητα Βεβαίωση Εργοδότη.

Οι εργαστηριακές εξετάσεις που πραγματοποιούνται από κινητές μονάδες δειγματοληψιών ξεκίνησαν από χθες σε όλες τις πόλεις, σε συγκεκριμένους χώρους και ώρες, ενώ στην Πάφο ξεκίνησαν στις 08:00 σήμερα.

Συγκεκριμένα, στην Πάφο οι εργαστηριακές εξετάσεις πραγματοποιούντα από τις 08:00 στο Bioanalysis Clinical Lab στη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 115, Γεροσκήπου, Πάφος με αριθμό Τηλ: 80012112, 22263030. Η δειγματοληψία αναμένετο να διαρκέσει μέχρι τη 01:00μ.μ.

ΚΥΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy