Ήττα της ΑΕΛ στο ντέρμπι κόντρα στην Ανόρθωση(pics)

Η Ανόρθωση ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Γυναικών, επικρατώντας με 74-70 της ASBIS ΑΕΛ στην Τεχνική Σχολή Λεμεσού.

MVP της αναμέτρησης αναδείχθηκε η Ντιάνα Ντέλβα με 18 πόντους (15 ριμπάουντ, 2 ασίστ). Πολύ καλό παιχνίδι από πλευράς νικητών έκανε, επίσης, η Ράτσα που πέτυχε 24 πόντους, ενώ πολύτιμη ήταν κι η Χαρά Ρουσσάκη με τα δύο σερί τρίποντα που έδωσαν προβάδισμα νίκης στο φινάλε του αγώνα. Από πλευράς ΑΕΛ πολύ καλά τα πήγαν οι Όρλοβιτς (24π.), Τόμπκινς (20π.) και Οικονομίδου (14π.).

Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό και ανταγωνιστικό μέχρι το τέλος του, με τη νικήτρια της αναμέτρησης να ξεκαθαρίζει κυριολεκτικά στα τελευταία δευτερόλεπτα. Τελικά, το ροζ φύλλο πήρε η Ανόρθωση παίρνοντας την πέμπτη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια, ενώ η ΑΕΛ δέχθηκε την πρώτη της ήττα μετά από τέσσερις αγώνες.

Η ΑΕΛ έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με τέσσερις πόντους διαφορά (14-18), με το δεύτερο δεκάλεπτο να έχει συνεχείς εναλλαγές στην ομάδα που είχε το προβάδισμα και τελικά οι δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια στην ισοπαλία 35-35.

Η ομάδα της Αμμοχώστου κατάφερε στα τρία τελευταία λεπτά της τρίτης περιόδου να δημιουργήσει μία σημαντική υπέρ της διαφορά, που στο 27’ έφθασε σε διψήφιο αριθμό (53-43) με το τρίποντο της Ράτσα. Στο τέλος της τρίτης περιόδου η Ανόρθωση ήταν μπροστά με 56-47.

Στο 32′ η Ανόρθωση κρατούσε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (62-52), όμως οι γαλαζοκίτρινοι στο 35′ έφεραν το παιχνίδι στα ίσα, 62-62 και στη συνέχεια πέρασαν μπροστά. Η ομάδα της Λεμεσού, ενάμιση λεπτό πριν από το τέλος, με δύο βολές της Παπαδούρη πήρε προβάδισμα δύο πόντων (66-68). Στο τελευταίο λεπτό… έπιασε δουλειά η Χαρά Ρουσσάκη με δύο τρίποντα έβαλε την ομάδα της μπροστά με 72-68, με τον αγώνα τελικά να ολοκληρώνεται με 74-70 υπέρ της Ανόρθωσης.

Σε αγώνα που προηγήθηκε η Ύδρα Ασφαλιστική ΕΝΑΔ πήρε διπλό επί της Αναγέννησης Γερμασόγειας και πανηγύρισε το πρώτο φετινό της ροζ φύλλο.

Το τρίτο παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής βρίσκεται σε εξέλιξη, ανάμεσα στην ΕΘΑ και τον ΑΠΟΠ βρίσκεται σε εξέλιξη και θα υπάρξει ενημέρωση με το τέλος της αναμέτρησης. Ρεπό είχε η Phoenix MJ Basket Plus.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy