Σε lockdown η Ελλάδα από σήμερα για αναχαίτιση της πανδημίας

141

Σε καθεστώς πλήρους αποκλεισμού εισέρχεται από σήμερα και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου η Ελλάδα, σε μία προσπάθεια να αναχαιτιστεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας, που έχει μέχρι στιγμής στοιχίσει την ζωή σε επτακόσιους-δεκαπέντε ανθρώπους.

Οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται, πλέον, για ελάχιστες περιπτώσεις, ενώ συγκεκριμένα είναι τα καταστήματα που θα παραμείνουν ανοιχτά για τη διάθεση προϊοντων και υπηρεσιών.

Οι εκκλησίες θα κλείσουν για τους πιστούς, ενώ όσοι θέλετε να επισκεφτείτε κάποιο κομμωτήριο, μπορείτε να το κάνετε μόνο μέσα στο σαββατοκύριακο, καθώς απο Δευτέρα, κατεβάζουν ρολά και αυτά. Όλες οι μετακινήσεις απαιτούν τη χρήση μάσκας, ενώ οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί, με τα πρόστιμα για τους πολίτες που δεν τηρούν τα μέτρα, να διπλασιαζονται.

Ποια καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, τα καταστήματα που θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους την περίοδο του lockdown, είναι τα εξής:

– Καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, φούρνοι, ιχθυοπωλεία κ.λπ.) που θα λειτουργούν με το κανονικό τους ωράριο.

– Επιτρέπεται η λειτουργία καταστημάτων οπτικών και καταστημάτων πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας μόνο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας σε τηλέφωνο ανάγκης που θα δίδεται από τους καταστηματάρχες.

– Επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων πώλησης τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού μόνο για τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop κτλ.), καθώς και τις υπηρεσίες πληρωμής λογαριασμών, ανανέωσης υπολοίπου, επισκευής και αντικατάστασης κινητών συσκευών.
– Επιτρέπονται οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop κτλ.)

– Οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) και καθ΄ οδόν εξυπηρέτησης (drive through) επιτρέπονται μόνον στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών που ορίζονται στην ΚΥΑ

– Καθαριστήρια

– Περίπτερα (24ώρο)

– Φαρμακεία

– Πρατήρια καυσίμων και συνεργεία αυτοκινήτων

– Υπηρεσίες υγείας, κτηνιατρικών υπηρεσιών

– Pet shops

– Η λειτουργία των λαϊκών αγορών πραγματοποιείται με τη συμμετοχή του 50% των δραστηριοποιούμενων, λειτουργία παράλληλων αγορών και απόσταση πάγκων 5 μέτρων.

– Την Κυριακή 15 Νοεμβρίου οι Υπεραγορές τροφίμων καθώς και κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία θα λειτουργήσουν από τις 09:00 έως 17:00.
Κλείνει το λιανεμπόριο – εκτός τροφίμων

Κλειστά θα παραμείνουν λιανεμπόριο, κομμωτήρια και υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής. Εστιατόρια και καφέ θα παραμείνουν κλειστά και θα επιτρέπονται μόνο το delivery και το take away. Θα κλείσουν παιδότοποι, παιδικές χαρές και τα πάρκα ψυχαγωγίας / θεματικά πάρκα.

Κλειστές για τους πιστούς οι εκκλησίες
Σε ότι αφορά στις εκκλησίες, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά δεν θα επιτρέπεται η είσοδος πιστών στους Ναούς και οι Θείες Λειτουργίες θα τελούνται από τους Ιερείς παρουσία μονάχα των ιεροψαλτών.

Πώς θα πάτε στο κομμωτήριο Σάββατο και Κυριακή

Για δύο ακόμη ημέρες θα παραμείνουν ανοιχτά τα κουρεία και τα κομμωτήρια, που κατεβάζουν ρολά το βράδυ της Κυριακής, αντί για σήμερα, όπως τα υπόλοιπα καταστήματα. Για να πάει κανείς στο κομμωτήριο λοιπόν, θα πρέπει να στείλει μήνυμα στο 13033 και να επιλέξει τον κωδικό 2 – μετάβαση, δηλαδή, σε εν λειτουργία κατάστημα. Από τη Δευτέρα και μετά τα κομμωτήρια-κουρεία βγαίνουν από τη λίστα των ανοιχτών καταστημάτων και ο κωδικός 2 θα αφορά μόνο σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων εν γένει.

Πρώτο Θέμα

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy