Τρόμος στη Σάμο: 15 μετασεισμοί, 3 τσουνάμι και καταμέτρηση ζημιών

Ζημιές σε κτίρια στη Σάμο, στο Καρλόβασι και στο Βαθύ προκάλεσε ο ισχυρός σημερινός σεισμός. Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στην επικοινωνία με το νησί.  Τέσσερις τραυματίες μεταφέρθηκαν μέχρι στιγμής στο Νοσοκομείο της Σάμου σύμφωνα με τη διοίκηση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος. Και οι τέσσερις δεν κινδυνεύουν σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ήταν ένας επιφανειακός σεισμός και έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Ελλάδα δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας. Μάλιστα σημειώθηκε μικρό τσουνάμι. Είπε πως δεν πρέπει να υπάρχει πανικός, σημειώνοντας παράλληλα πως «ο σεισμός ως γεγονός πάντα μας ανησυχεί» και πως είναι πρόωρο να πει κανείς ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό.

Σύμφωνα με τον Θανάση Γκάνα, Σεισμολόγο 2μιση ώρες μετά τον κύριο σεισμό καταγράφηκαν 15 μετασεισμοί ενώ σημειώθηκαν 3 τσουνάμι. Ο μεγάλος μετασεισμός εντωμεταξύ σύμφωνα πάντα με τον κ.Γκάνα δεν έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής.

Μήνυμα Μητσοτάκη: Η Σάμος άντεξε

“Η Σάμος άντεξε. Κυβερνητικό κλιμάκιο μεταβαίνει στο νησί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Ενημερώνομαι διαρκώς για την κατάσταση και καλώ τους κατοίκους να βρίσκονται σε εγρήγορση όσο διαρκεί η μετασεισμική δραστηριότητα. Οι ανακοινώσεις για την πανδημία θα γίνουν αύριο”, ανέφερε μέσω Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy