Νέο μαύρο ρεκόρ στην Ελλάδα – Ξεπέρασαν τα 1500 τα κρούσματα της Τετάρτης

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ 1547 είναι τα νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 78 συνδέονται με γνωστές συρροές και 52 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 34299, εκ των οποίων το 55.3% άνδρες.

Ήδη, έσπασε το φράγμα των 600 νεκρών στη χώρα μας, καθώς τις τελευταίες ώρες κατέληξαν επτά άτομα, μεταξύ αυτών 58χρονος και 59χρονος.

Ποιες περιοχές ανεβαίνουν επίπεδο συναγερμού

Στο «κόκκινο» από αύριο Ιωάννινα και Σέρρες, που επιβαρύνονται επί ημέρες με διψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Από τις 6 το πρωί, περνούν από το «πορτοκαλί», το επίπεδο 3 δηλαδή (αυξημένης επιτήρησης), στο «κόκκινο», επίπεδο 4 (αυξημένου κινδύνου). Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 12μιση μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί, καθώς και η απαγόρευση μετακίνησης εκτός της περιφερειακής ενότητάς τους. Τα καταστήμαυα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα πωλούν μόνο στο χέρι ή delivery. To λιανεμπόριο θα λειτουργεί κανονικά.

Η Θεσσαλονίκη και η Λάρισα καλπάζουν προς το επίπεδο αυξημένου κινδύνου.

Σε επίπεδο συναγερμού ανεβαίνουν οι περιφερειακές ενότητες Νάξου και Ροδόπης, οι οποίες από το «κίτρινο», επίπεδο 2 (Επιτήρησης), περνούν στο «πορτοκαλί», επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης). Για τις παραπάνω περιφερειακές ενότητες προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (μάσκα παντού), καθώς και η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 12μιση μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί.

Σημειώνεται ότι η Αμοργός, λόγω παντελούς έλλειψης κρουσμάτων, κατεβαίνει από το επίπεδο 2, «κίτρινο», στο επίπεδο 1, «πράσινο».

Τέλος, η Δράμα ανεβαίνει επίπεδο συναγερμού και περνάει από το επίπεδο 1, «πράσινο», στο επίπεδο 2, «κίτρινο».

Περισσότερες πληροφορίες για το επίπεδο συναγερμού που ισχύει σε κάθε περιοχή και τα αντίστοιχα μέτρα, διατίθενται στον σύνδεσμο: https://covid19.gov.gr/covid-map

Στο «κόκκινο» η βόρεια Ελλάδα ― Ανησυχία & επαγρύπνηση για την επόμενη ημέρα (video)

Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι της ΕΛΑΣ σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο των νέων περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, σε 38.758 ελέγχους που διενεργήθηκαν χθες, Τρίτη 27 Οκτωβρίου, βεβαιώθηκαν συνολικά 6 παραβάσεις λειτουργίας καταστημάτων, 238 για μετακίνηση σε απαγορευμένες ώρες και 1.355 για μη χρήση μάσκας.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

– 5 για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων, ενώ επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε 1 κατάστημα στην Κεντρική Μακεδονία

– 238 για μετακίνηση από 00:30 έως 05:00, ενώ επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 150 ευρώ, ως εξής: 204 στην Αττική, 19 στη Θεσσαλονίκη, 10 στη Θεσσαλία, 4 στη Στερεά Ελλάδα και 1 στην Κεντρική Μακεδονία.

– 1.355 για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 150 ευρώ, ως εξής: 734 στην Αττική, 175 στη Θεσσαλονίκη, 88 στη Στερεά Ελλάδα, 68 στη Θεσσαλία, 64 στην Κεντρική Μακεδονία, 44 στα Ιόνια Νησιά, 32 στη Δυτική Ελλάδα, 30 στο Βόρειο Αιγαίο, 29 στην Κρήτη, 25 στην Ήπειρο, 23 στην Πελοπόννησο, 17 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 17 στη Δυτική Μακεδονία και 9 στο Νότιο Αιγαίο.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

ert.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy