Το NBA σχεδιάζει να ξεκινήσει τον Δεκέμβριο η αγωνιστική περίοδος 2020-21

Το NBA σκοπεύει να ξεκινήσει τη σεζόν 2020-21 στα τέλη του Δεκεμβρίου, με 72 αγώνες στην κανονική διάρκεια και να το τελειώσει εγκαίρως, προκειμένου να επιτρέψει στους παίκτες να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το καλοκαίρι του 2021, σύμφωνα με διάφορα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Τα ESPN και The Athletic, επικαλούμενα ανώνυμες πηγές, διαβεβαιώνουν ότι η Λίγκα του επαγγελματικού μπάσκετ στις ΗΠΑ διευκρίνισε αυτό το σχέδιο κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου με τους ιδιοκτήτες των ομάδων την Παρασκευή (23/10), αλλά αυτό δεν έχει γίνει ακόμη αποδεκτό από την ένωση των παικτών (NBPA).

Σύμφωνα με το The Athletic, το NBA σχεδιάζει να ξεκινήσει τη φετινή περίοδο στις 22 Δεκεμβρίου, τρεις ημέρες πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων, παραδοσιακά πλούσια σε συναντήσεις γκαλά και με την κανονική σεζόν μειωμένη κατά δέκα αγώνες (72 από 82).

Η έναρξη της σεζόν τον Δεκέμβριο θα εξασφάλιζε περισσότερα έσοδα από μια έναρξη τον Ιανουάριο, ενώ θα επέτρεπε στους παίκτες του ΝΒΑ να συμμετάσχουν με τις Εθνικές ομάδες τους στους αγώνες του Τόκιο, που αναβλήθηκαν για το καλοκαίρι του 2021 λόγω της πανδημίας της Covid-19, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να στοχεύουν σε τέταρτο συνεχή Ολυμπιακό τίτλο.

Η διαθεσιμότητα των παικτών του NBA για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο έχει ήδη αποτελέσει αντικείμενο ερωτήσεων, ιδίως από την αμερικανική ομοσπονδία (USA Basketball). Το ESPN είχε αναφέρει τις προηγούμενες ημέρες ότι η εκκίνηση της περιόδου θα γινόταν κατά τη διάρκεια της αργίας «Martin Luther King Day» (18 Ιανουαρίου 2021), μια ημερομηνία που συγκέντρωνε ελπίδες να δει τους θεατές να επιστρέφουν στο γήπεδο.

Η σεζόν 2019-20 έληξε σε μια «φούσκα», στη Ντίσνεϊλαντ του Ορλάντο (Φλόριντα). Κανένας παίκτης δεν βρέθηκε θετικός κατά τη διάρκεια των περισσότερων από δύο μήνες που πέρασαν στη Φλόριντα οι 22 από τις 30 ομάδες.

Αυτή τη φορά, οι αγώνες θα διεξάγονται στις έδρες των ομάδων και όχι σε μια «φούσκα», ενώ το NBA σκέφτεται να κάνει τις ίδιες ομάδες να παίζουν πολλά παιχνίδια στη σειρά για να μειώσουν τα ταξίδια.

Εκτός από το ζήτημα της μορφής της σεζόν 2020-21, το NBA και το NBPA βρίσκονται επίσης σε συζητήσεις σχετικά με τις συνέπειες μιας πιθανής χρηματοπιστωτικής κρίσης και για τη θέσπιση νέου ανώτατου ορίου μισθών.

Σύμφωνα με το ESPN, η 30ή Οκτωβρίου έχει οριστεί ως η προθεσμία για την αίσια έκβαση αυτών των συνομιλιών, δηλαδή οκτώ εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα. Ο επίτροπος του NBA, Άνταμ Σίλβερ, δήλωσε ότι θα περάσουν τουλάχιστον οκτώ εβδομάδες μεταξύ μιας συμφωνίας και της έναρξης της επόμενης περιόδου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy