Κωστρικης: Ναι εγώ εισηγήθηκα την μάσκα παντου – Εξηγήσεις για την ανάγκη του νέου μέτρου

Εξηγήσεις για τη ανάγκη της μάσκας έδωσε απόψε στο ομεγκα ο Λεοντιος Κωστρικης ο οποίος ήταν το μέλος της επιστημονικης ομαδας που επέμεινε περισσότερο από όλους για την ανάγκη χρήσης μάσκας παντού.

Όπως ανέφερε , σχολιαζοντας τις διαφωνιες άλλων μελών της ομαδας, αυτός ήταν που εισηγήθηκε το μέτρο, αλλά δεν ήταν αυτός που το αποφάσισε. Συγκεκριμένα ο κ Κωστρικης στις δηλώσεις του στο OMEGA είπε:

«Σε μια επιστημονική ομάδα υπάρχουν πολύ καλοί επιστήμονες που έχουν διαφορετικές απόψεις δεν είμαστε πολιτικό κόμμα για να παίρνει μέση γραμμή, υπάρχει ένα σύνολο απόψεων, εγώ δεν παίρνω αποφάσεις , ο ρόλος μου είναι επιστημονικός και όχι εκτελεστικός εγώ το εισηγήθηκα και νομίζω θα βοηθήσει»

Όσον αφορά το εαν πρέπει να φοράμε τις μάσκες σε όλους τους εξωτερικούς χώρους ακόμα και στους μη πολυσύχναστους χώρους επισήμανε πως:

«Δεν μπορούν γραφτούν νόμοι και κανονισμοί για οποιαδήποτε γειτονιά για οποιαδήποτε στιγμή όπου βρισκόμαστε έξω. Φοράμε τη μάσκα γιατι μας προστατεύει για τη μετάδοση του ιού μπορεί να βρεθούμε σε ένα μέρος που δεν έχει κόσμο αλλά μπορεί να βρεθούμε και σε μια περιοχή που έχει κόσμο.

Η σημασία της μάσκας είναι σημασία ασφάλειας και όχι τιμωρίας, επισήμανε.

omegalive.com.cy

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy